Samsung predstavio svoj prvi ekran na preklop (Video)

Samsung predstavio svoj prvi ekran na preklop (Video)

Samsung je, na svojoj konferenciji Samsung Developers Conference u San Francisku, predstavio svoj prvi telefon, odnosno ekran, na preklop pod nazivom - Infinity Flex Display.

Južnokorejski proizvođač je ubeđen da će njihov Infinity Flex Display "predstavljati osnovu za pametne telefone sutrašnjice". Na konferenciji je saopšteno i da u narednim mesecima može da se očekuje masovna proizvodnja novog modela. 

Uređaj koji još uvek nema ime opremljen je ekranom dijagonale 7,3 inča (kada je rasklopljen), što je dimenzija manjeg tableta. To i jeste cilj ovog preklopnog telefona koji korisnicima nudi opciju korišćenja manjeg i većeg displeja. 

Iako je Samsung prva velika kompanija koja je predstavila ovakav koncept, ipak nisu prvi. Pretekao ih je malo poznati startap Royole i to pre samo nedelju dana.

I dok je Royole predstavio pametni telefon FlexPai, Samsung je za sada prikazao samo displej na preklop. Prototip telefona je čak stavljen u masku, kako bi se sakrio dizajn (koji verovatno još uvek nije konačan). 

Otkriveno je, međutim, da će novi Samsung mobilni uređaj istovremeno moći da pokreće tri aplikacije. 

Novi preklopni telefoni će pokušati da ugroze dva segmenta tržišta - telefona i tableta, nudeći korisnicima jedan proizvod koji objedinjuje karakteristike i mogućnosti oba.

VIDEO:

Izvor: b92