Sara Jovanović o MTV nominaciji: To je kruna dosadašnje karijere

Sara Jovanović o MTV nominaciji: To je kruna dosadašnje karijere

Srpska pjevačica Sara Jovanović jedna je od nominovanih za ovogodišnju MTV nagradu u konkurenciji Best Aria Act, a rezultate glasanja koje se završava 11. novembra s nestrpljenjem očekuje. Ovo je, kako kaže, kruna njene dosadašnje petogodišnje karijere.

“Malo je reći da sam bila presrećna kada sam saznala da sam ove godine među nominovanima za MTV nagradu. Inače taj dan mi je počeo sjajnim vijestima da je posljednji moj spot za numeru “Nemam vremena za to” premašio četiri miliona pregleda na zvaničnom Youtube kanalu i od te infromacije sreća se nije slegla kada me je menadžer nazvao i rekao da uđem na zvaničnu Facebook stranicu MTV kanala. Iako sam bila zbunjena njegovim zahtjevom, poslušala sam ga, a kada sam vidjela da sam među nominovanima sreći nije bilo kraja”,  prisjeća se Sara Jovanović aka Sara Jo.

“Inače sam odrasla uz MTV kanal, obožavam muziku koju puštaju i od kako sam “kročila” na scenu trudim se da radim muziku sličnu onoj koju puštaju, tako da mi je i sama nominacija priznanje da sam ovih pet godina na pravom putu, iako moram priznati sa nestrpljenjem očekujem rezultate koji će biti tek krajem ove nedjelje”,  dodala je Sara Jo.

Sagovornica Vijesti je zadovoljna ovogodišnjom konkurencijom, a za pomenutu nagradu pored nje konkurišu i srpski bend “Ničim izazvan”, hrvatski muzičari Nina Kraljić i Marin Jurić - Čivro, te slovenački sastav “Koala Voice”.

“Pratila sam i prethodnih godina nominacije MTV Adrije za najboljeg regionalnog izvođača i svi se tu nađu potpuno zasluženo. Inače, drago mi je što MTV podržava žanr koji se inače ne pušta često u lokalnim medijima. Drago mi je što su pored mene predstavnici Srbije i bend Ničim izazvan koji su zaista sjajni, a ono što mi je simpatično je što su ove godine nominovani Nina Kralj i Marin Jurić - Čivro koji su publici postali poznati zahvaljujući pjevačkom takmičenju. Eto, ove godine je najviše nas koji smo upravo zahvaljujući raznim takmičenjima došli do svoje publike koja će nas nadam se podržati i ovoga puta i glasati za nas, a mi ćemo u subotu saznati čiji su fanovi najvatreniji”,  primjećuje Sara Jo i priznaje da od trenutka kad je saznala za MTV nominaciju nije pretjerano pozivala fanove putem društvenih mreža da glasaju za nju.

“Nijesam željela da im dosađujem, već sam dozirano stavljala statuse u kojima sam ih obavještavala da je glasanje u toku. Međutim, kako se izbor bliži, mislim da ću ovih dana sve to nadoknaditi”, kroz smijeh priznaje muzičarka.

Ona smatra da je nominaciji za nagradu umnogome doprinio njen aktuelni singl na koji je posebno ponosna. Ovom pjesmom Sara Jo najavila je zaokret u muzičkom smislu i tvrdi da se nije pokajala.

“Od samog starta sam žanrovski eksperimentisala, pa moje pjesme ne liče jedna na drugu. Ostala sam vjerna popu koji sam miješala sa raznim pravcima, a tokom ovih godina polako je sve došlo na svoje i napokon sam našla ekipu koju sam upoznala i kao muzičare, a i privatno, pa je ta saradnja došla u pravom trenutku. Inače,  nikad u muzici nijesam pravila kompromise, ali moram priznati da je upravo posljednja pjesma najpribližnija onome što sam ja”,  otkriva Sara Jo.  

Ona obećava da će je ova nominacija natjerati da bude diskografski aktivnija, te neće objavljivati po jedan singl godišnje.

“Mislim da je to mana moje karijere, što za ovih pet godina nemam više pjesama, međutim po prirodi sam perfekcionista i volim da budem uključena u svaki detalj pjesme i spota, tako da realizacija zbog toga ide sporije. Inače, često se moji saradnici pitaju šta će biti kad budem radila album, kad sam sad toliko zahtjevna. Međutim, sve je to za mene bilo novo, željela sam da učim, a trebalo je vremena da saradnje daju rezultate kao i da sama spoznam šta želim”, priča Sara Jo koja obećava da se to neće događati i u budućnosti.

“To je loše kad radite sporo i ne objavljujete često pjesme, jer vas i publika sporije upoznaje” svjesna je ona.

No, kako kaže, na novi singl publika neće još dugo čekati.

“Dok smo snimali ’Nemam vremena za to‘, iskrsle su još neke pjesme na kojima smo uporedo radili, međutim, nijedna od njih nije bila dobra za nasljednicu, tako da smo čekali pravi singl. Napokon smo ga našli, radimo uveliko na njemu a publika će ga čuti do kraja godine”, obećava Sara Jo.

Publika smatra da je posljednji singl  moje najbolje izdanje

Za uspjeh njene posljednje pjesme, smatra da je zaslužna tema koju je kroz stihove obradila.

“Tema je aktuelna tako da mnogi mogu da se pronađu u tekstu pjesme i da se zbliže sa njim. Nažalost, zahvaljujući društvenim mrežama svako može da nas prati i bez obzira na to da li nas poznaje, ima mišljenje o nama. Bila sam potpuno iskrena  i opisala kroz šta sam i sama prošla, i mislim da je to publika osjetila. Zato su i najčešći komentari bili da je ovo moje najbolje izdanje”,  otkriva Sara Jo.


Izvor: Vijesti