Šarović: Republika Srpska i Savez za promene nisu krivi za krizu u BiH

 Šarović: Republika Srpska i Savez za promene nisu krivi za krizu u BiH

Potpredsednik Glavnog odbora SDS Mirko Šarović izjavio je danas na Jahorini da SDS, Savez za promene i Republika Srpska u celini nisu krivi za krizu prouzrokovanu podnošenjem bošnjačkog zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi protiv Srbije.

- SDS, odnosno Savez za promene, kao i Republika Srpska u celini, nisu krivi za ovu krizu i mi je nismo na bilo koji način izazvali, nećemo je ni produbljavati, naprosto nećemo ni blokirati institucije, jer ne želimo da na neustavan čin mi odgovorimo neustavno i neodgovorno. Želim da kažem da mi nećemo bežati iz institucija BiH - rekao je Šarović novinarima.

Prema njegovim rečima, pitanje da li je Savet ministara BiH u tehničkom mandatu i kako će se poslednja politička dešavanja odraziti na funkcionisanje institucija u BiH zaista je složeno, tako da političke partije u narednom periodu treba da diskutuju o tome kako će te institucije funkcionisati.

- Ako me pitate kako ćemo dalje raditi, radićemo u interesu građana i društva u celini i tako ćemo se i ponašati - naveo je Šarović.

 

Izvor: Srna/Blic.rs