Savićević o Kosovu - Težak meč, imamo srpsku, crnogorsku i albansku stranu

Savićević o Kosovu - Težak meč, imamo srpsku, crnogorsku i albansku stranu

Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, rekao je da ih očekuje veliki izazov u organizovanju meča s  Kosovom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

Na žrebu u Dablinu odlučeno je da Crna Gora bude u grupi sa samoproglašenom državom Kosovo i Savićević kaže da će organizacija biti teža nego za meč sa Srbijom.

„Nama kao Savezu biće jako teško da organizujemo tu utakmicu. S te administrativne strane je grupa dosta zahtijevna. Mislim da je naša policija protiv Srbije pokazala da zna da organizuje neki veliki događaj, tako da računam da će i ovu utakmicu protiv Kosova* odraditi kako treba. Ona je i teža nego meč sa Srbijom, jer ćemo sada imati tri strane: srpsku, crnogorsku i albansku“, rekao je Savićević za Telegraf.

U grupi se još nalaze Engleska, Češka i Bugarska, a predsjednik tzv. Kosova izjavio je da je njegova ekipa jedna od dvije najbolje u ovoj grupi.

„To je njegovo mišljenje. Lično mislim da je malo pretjerana izjava, ali oni su sada u toj euforiji posle pobjeda u okviru Lige nacija. Šta ja znam, to su sve neke predigre. Vjerovatno je htio i da motiviše igrače, ali pitanje je šta će sve biti na terenu. Teren će pokazati sve“, istakao je Savićević, prenio je B92.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo kreću u martu naredne godine, a meč Crne Gore i Kosova* na programu je sedmog juna i igra se u Podgorici.


Izvor: b92