Savjetnik Milorada Dodika najavio ubistvo narodnog poslanika Draška Stanivukovića bez ijednog dokaza

Savjetnik Milorada Dodika najavio ubistvo narodnog poslanika Draška Stanivukovića bez ijednog dokaza

Javnost danas bruji o izjavi savjetnika za politička pitanja srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Srđana Perišića, koji je narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću (PDP) u TV emisiji poručio: „Stanivukoviću, najviše trebate da se plašite vaših, jer poznato je da CIA ubija svoje“.

Gostujući na TV1 i govoreći o “obojenim revolucijama u Republici Srpskoj”, Perišić je ovo poručio Stanivukoviću koji se u emisiju uključio uživo.

– Tajne službe Amerike i tajne službe Britanije su likvidirale predstavnike opozicije po Južnoj Americi, Africi i Aziji, koji su bili prepoznati kao prozapadni političari – rekao je Perišić.

Nakon što je voditeljka prokomentarisala da je u pitanju najava ubistva, Perišić je rekao da „oni to rade, ja očekujem to“.

Stanivuković kaže da na ovakvu javnu izjavu posmatra kao alibi vlasti, koji bi im poslužio u slučaju da mu se nešto desi.

– Ovo je klasična priprema terena u slučaju da mi se nešto desi. Ovo znači da oni nisu krivi. Ako mi se desi ono što  je Davidu Dragičeviću ili Milanu Vukeliću, oni imaju alibi – rekao je Stanivuković za Srpskainfo, dodajući da Perišić za svoje tvrdnje nema nijedan dokaz.

 

Izvor: Srpskainfo