Seksualno zlostavljao maloljetnike - Džefri Epstajn pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji

Seksualno zlostavljao maloljetnike - Džefri Epstajn pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji

Investicioni bankar uhapšen je početkom jula na aerodromu u Njujorku kad se vraćao iz Pariza

Američki milijarder Džefri Epstajn izvršio je samoubistvo u zatvorskoj ćeliji, prenosi Njujork tajms, pozivajući se na izjave više zvaničnika.

Epstajn (66) je bio optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnih osoba, a bio je zatvoren bez prava na slobodu uz kauciju do početka suđenja. 

On je krajem jula pronađen pri djelimičnoj svijesti s povredama na vratu. Čuvari su Epstajna tada našli kako leži na podu ćelije. Dok su neki tvrdili da se pokušao objesiti, drugi su navodili da je moguće kako koristi situaciju sa ciljem prebacivanja u neku drugu instituciju. 

Ovaj investicioni bankar uhapšen je početkom jula na aerodromu u Njujorku kad se vraćao iz Pariza. Sumnjičen je da je maloljetnim osobama u dobi od 14 godina plaćao za masažu, a potom ih seksualno iskorištavao.

Epstajn je još 2008. godine priznao krivicu za optužbe o seksualnom zlostavljanju maloljetnica te je izbjegao moguću doživotnu kaznu. Dobio je tek 13 mjeseci zatvora i registrovan je kao seksualni prestupnik premda je istraga utvrdila da je seksualno zlostavljao 36 maloljetnih osoba.

Najnovija optužnica, zbog koje je bio u zatvoru, odnosila se na zločine koji su se dogodili između 2002. i 2005. godine u Njujorku i Palm Biču.

Tužitelji su u optužnici navodili da je namamio desetine 14-godišnjih djevojčica u svoje luksuzne domove u Njujorku i na Floridi te im plaćao za seksualne usluge. 

U optužnici stoji da je bivši menadžer hedž fonda dogovarao da djevojke gole izvode "masaže" i druge seksualne radnje te plaćao nekim djevojkama da regrutuju još djevojaka.

Epstajn je ranije poručio da su susreti s navodnim žrtvama bili sporazumni i da je vjerovao da su imale 18 godina.

Epstajn je bio poznat po druženjima s političarima i kraljevskom porodicom, a prijatelji su mu bili američki predsjednik Donald Tramp, bivši predsjednik Bil Klinton, a prema sudskim navodima i britanski princ Endru. 


Izvor: vijesti.me