Selektor Srbije: Igrači su lumpovali; Igrači: Selektor je pijan vodio utakmicu

Selektor Srbije: Igrači su lumpovali; Igrači: Selektor je pijan vodio utakmicu

Velika rukometna afera u Srbiji.

Selektor Jovica Cvetković u svom izvještaju optužio igrače da su tokom Evropskog prvenstva u Hrvatskoj vodili nesportski život, da su još u grupnoj fazi unaprijed kupili avionske karte za povratak kući, a da su u Zagrebu, gdje su igrali drugi krug, više puta otišli u noćne izlaske.

Uslijedila je reakcija rukometaša, koji su u zajedničkom saopštenju naveli da je "svaka riječ notorna laž", navodi se u saopštenju rukometaša. 

Oni su naveli da Cvetković nije bio informisan ni u kojim klubovima igraju srpski rukometaši, a kamoli strani, te da je on, a ne oni, vodio nesportski život.

"Pušio je u sali gdje se trenira, u trenerci sa grbom Srbije. Na pušenje u svlačionici pred svaku utakmicu smo navikli, to nije novina. Nijednom tokom Evropskog prvenstva selektor nije putovao sa ekipom autobusom, već privatnim kolima. Nije se znalo kad su doručak ili večera, kad se kreće iz hotela". 

Sramotno i ružno je da Cvetković svoje neznanje, nerad i skandale pravda preko njihovih leđa, naveli su igrači.

"Za sedam dana u hotelu račun je bio 1.200 eura samo za alkohol. Onda i ne čudi što je selektor svako veče bio u alkoholisanom stanju. Kulminacija je bila kad je u takvom stanju vodio utakmicu protiv Bjelorusije. Pod dejstvom alkohola je napao i udario potpredsjednika Saveza Dragana Škrbića. Da, to je istina, jer su igrači bili prisutni, razdvajali i smirili strasti". 

Za kraj su poručili da rukometaši prihvataju greške sa turnira, ali da ne skrivaju ništa – pobjede slave, a poraze priznaju. 

Reprezentacija Srbije završila je na 12. mjestu na Evropskom prvenstvu sa jednom pobjedom i pet poraza.


Izvor: Vijesti sport