Semberci lakše po gasu -Dual- radar na području Bijeljine

Semberci lakše po gasu -Dual- radar na području Bijeljine

Policijska uprava Bijeljina obavještava građane da će se na putevima koji su u njihovoj nadležnosti od 01. septembra do 30. septembra 2018. godine, kontrola brzine kretanja vozila vršiti preko radarskog sistema “Dual“.

“Dual“ je savremeni radarski sistem koji može da mjeri brzinu u više saobraćajnih traka u oba pravca, bez obzira na doba dana i vremenske prilike.

Radar “Dual“ je uređaj koji ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Naime, na području Policijske uprave Bijeljina u prvih osam mjeseci tekuće godine, veliki  broj je nastradalih vozača motocikla i mopeda i to 43 vozača. Od ukupnog broja nastradalih, pet vozača i jedan suvozač smrtno su stradali, šest vozača motocikla i četiri vozača mopeda zadobili su teške tjelesne povrede, dok je 14 vozača motocikla i 13 vozača mopeda zadobilo lakše tjelesne povrede.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na vozače da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja, da brzinu kretanja prilagode stanju i uslovima puta, te da ne započinju vožnju pod dejstvom alkohola.

Vozite polako i oprezno i ne dozvolite sebi da zbog neprilagođene brzine postanete dio crne statistike!

 

Izvor: TVBN