Skorpionsi objavljuju kompilaciju sa najboljim baladama

Skorpionsi objavljuju kompilaciju sa najboljim baladama

Bend „Skorpions“, koji će prvi put nastupiti u Srbiji 7. decembra, odlučio je da objavi izdanje sa najlepšim baladama iz svog bogatog opusa. Album je nazvan "Born to Touch Your Feelings".

„Značenje naših balada je uvek višeslojno, zato nije iznenađenje da pesma kao što je Wind of Change prihvaćena sa euforijom na ovogodišnjoj turneji po Americi. Obožavaoci ovu pesmu više ne dovode u vezu sa padom Berlinskog zida i gvozdene zavese, već sa trenutnom situacijom, željom za promenom, nadom za svet bez nuklearnih pretnji i građanskih ratova i molbom za mir“, objašnjava pevač Klaus Majne.

Gitarista „Skorpionsa“ Matijas Jabs ističe da ih obožavaoci decenijama vide u svetlu velikih balada kao što su Send Me an Angel, Still Loving You i Holiday, što je, kako dodaje, vredno poštovanja.

Davne 1977.godine prvi put je objavljena pesma “Born to Touch Your Feelings. Sada je po njoj nazvan čitav album, kao emotivno podsećanje na karijeru dugu pola veka.

Born to Touch Your Feelings” pojaviće se na jednostrukom disku i dvostrukom vinilu 24. novembra ove godine, a beogradska publika će prvi put uzivo čuti „Skorpionse“ 7. decembra u Areni.

Tokom osamdesetih, Francuzi su bili toliko opčinjeni hitom Still Loving You (1984), da su masovno davali deci ime Sly po prvim slovima pesme.

Uz poznate hitove na albumu Born to Touch Your Feelings” naći će se i tri nove balade, za koje članovi benda iskreno veruju da su blaga koja treba otkriti -“ Gypsy Life, Eye of the Storm, When the Smoke Is Going Down.

Tu su takođe i “Melrose Avenue”, kompozicija koju je autor Matijas Jabs posvetio čuvenoj aveniji u Los Anđelesu, kao i duboko emotivna ljubavna izjava Always Be With You koju je napisao takođe gitarista grupe Rudolf Šenker.

Prošlo je 50 godina od kada se prvobitna postava „Skorpionsa“ otisnula u otrcanom autobusu na svoju prvu turneju po pabovima, garažama i dvorištima Donje Saksonije u Nemačkoj.

Godine 1992. dobili su "Echo" nagradu za najbolju nemačku grupu, 1994. osvojili su "World Music Award" i dobili priznanje u vidu mesta na holivudskoj stazi "Rock Walk of Fame", dok su 2009. godine osvojili nagradu za životno delo.

Katalog „Skorpionsa“ prepun je zlatnih i platinastih tiraža, a do sada su prodali više od 100 miliona nosača zvuka.

Ono što takođe krasi ovaj bend je dizajn izdanja, pa im je tako umetnik Gotfrid Helnvajn dizajnirao omot za album Blackout, a čuveni Helmut Njuton legendarnu fotografiju za omot albuma Love at First Sting”.

Za potrebe albuma “Born to Touch Your Feelings bend se udružio sa umetnicom Elen fon Uvnert. „Veoma sam srećan, jer nisam dugo ubeđivao Elen da nam uradi fantastičnu fotografiju za naslovnu stranu“, otkriva Majne.

Producenti albuma sa najvećim hitovima „Skorpionsa“ su iskusni Mikael Nord Anderson i Martin Hansen.


Izvor: Tanjug