SNSD je usavršio izborne krađe

SNSD je usavršio izborne krađe

Član Predsjedništva SDS-a Nemanja Vasić kaže da će ta stranka uskoro krenuti sa energičnom kampanjom i zahtjevima da prije održavanja lokalnih izbora dođe do promjena Izbornog zakona kojima će, prema njegovim riječima, biti spriječene nove izborne krađe.

Vasić za Insajder, između ostalog, kaže i da je ubijeđen u to da su zahvaljujući krađama i manipulacijama na prošlim opštim izborima SNSD i njegovi kandidati osvojili vlast.

- Narednih dana i mjeseci energično ćemo krenuti sa zahtjevom da dođe do izmjene Izbornog zakona i izbornih pravila jer je to jedna od ključnih stvari koje moramo tražiti. U principu nisam za bojkot izbora, ali je činjenica da je pod ovim uslovima i to moguće. Stepen kontrole nad nekim dijelom izbornog procesa opozicija može ostvariti preko posmatrača, ali slučaj Teslić je pokazao da se krađe dešavaju mimo javne scene, u sistemu brojanja glasova, prilikom odvoženja i dovoženja glasačkih listića, montiranja na izbornim mjestima, zamjenama biračkih kutija... Stranke na vlasti su razradile najmanje pet-šest metoda izborne krađe. To je provaljena stvar i svima je jasno da je na sceni ogromna krađa - kaže Vasić za naš portal.

On dodaje da je siguran u to da bi u slučaju izmjene Izbornog zakona i pojačane kontrole izbornog procesa SNSD izgubio izbore.

- Kad bi se gledalo samo glasanje, mislim da su oni izgubili i prošle izbore. Podsjećam vas da je raspoloženje javnog mnjenja pred prošle izbore bilo takvo da je bilo gotovo sigurno da će Željka Cvijanović izgubiti na izborima za predsjednika Republike Srpske, a na kraju se dogodilo suprotno. Posebno je bilo simptomatično to što je SNSD manje nego ikad ranije učestvovao u kampanji za prošle izbore, već su se bezbrižno smješkali. Očigledno je da su sve već imali razrađeno i da su znali da će pobijediti, bez obzira šta se dešavalo na terenu. Ljudi su očigledno imali razrađen metod kako doći do pobjede i izlazak na izbore za njih je bio formalnost. Takav inženjering se mora prekinuti, inače je besmisleno izlaziti na izbore pod ovakvim uslovima - poručuje Vasić.

Izvor: insajder.in

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks