Sofija Rajović: Razmišljam o vještačkoj oplodnji

Sofija Rajović: Razmišljam o vještačkoj oplodnji

Pošto je uvjerena da je dobijanje potomstva najvažnija stvar u životu, glumica priznaje da se detaljno informisala o zamrzavanju jajnih ćelija i mogućstvu podizanja deteta bez partnera.

Glumica Sofija Rajović (31) publiku je oduševila i nasmejala do suza ulogom kućne pomoćnice Cece u popularnoj seriji “Istine i laži”. Obožava svoj posao, veliki je hedonista po prirodi, voli putovanja, ali u posljednje vreme joj to ne pričinjava toliko zadovoljstvo kao ranije, jer je osjetila da počinje da se mijenja i da joj više prijaju dom i tišina.

Šta mislite o trendu zamrzavanja jajnih ćelija?

– Apsolutni sam zagovornik zamrzavanja jajnih ćelija, zato što može da vam se dogodi da sa 45-46 godina poželite da sa svojim partnerom dobijete dijete, a da to vaše tijelo prosto nije u stanju da realizuje. Mislim da je to dobra i zdrava stvar s obzirom na to da oko nas postoje silne bolesti i problemi koji utiču na plodnost. Kada imate mogućnost da tako nešto uradite, a nemate neku barijeru u smislu, na primer, cijene, smatram da to treba da učinite.

Da li biste se vi odlučili na takav korak?

– Da, razmišljala sam o tome. Znam nekoliko žena koje su to uradile i koje su mnogo psihički rasterećenije. Činjenica je da mi žene ne možemo da se poredimo sa muškarcima, pogotovo ne oko tih stvari, i da prosto treba da mislimo na vreme. I ne bih ja cijelu tu priču vezano za banke jajnih ćelija nazvala trendom, jer ako ne nađete odgovarajućeg partnera, a želite i možete sebi da priuštite da odgajate dete, smatram da je to mnogo bolji način nego ostati u drugom stanju s nekim po svaku cijenu. Raspitivala sam se dosta o vještačkoj oplodnji i bankama sperme, jedina je neprijatnost ta što nemate priliku da vidite donora, postoji detaljan opis, naravno, ali to što ne možete da vidite fotografiju zaista je nezgodno.


Izvor: Gloria.rs