Šou biznis je bara puna krokodila

Šou biznis je bara puna krokodila

Već nekoliko godina Ana Stanić je na vrlo specifičan način prisutna na muzičkoj sceni. Ne može se reći da je nema, ali ni da je previše aktivna.

Prvu veliku pauzu napravila je kada je prije šest godina postala mama, ali sin Vuk je rastao, a ona nije žurila s objavljivanjem novih pjesama.

Povremeno bi poštovaoce svoje muzike obradovala novim singlom, a onda bi opet otišla na “odmor”.

Početkom ovog mjeseca, a dvije godine poslije izlaska albuma “Priča za pamćenje”, objavila je pjesmu “Ono što smo mi”, koju prati vrlo atraktivan spot.

Upitana da li je usporila profesionalni ritam zato što joj pjesma nikad nije dovoljno dobra, pa je dugo radi ili zbog toga što nema razloga da ubrzava tempo, otkrila je ključne razloge.

“Da bih dobila zvuk koji želim, stalno sam u potrazi za pravim saradnicima, pa u tom traženju izgubim više vremena nego što planiram. Lako je ‘štancovati’, a ja svoje pjesme i njihovu produkciju dugo promišljam. Imala sam fenomenalnu saradnju sa Skajem Viklerom, za koga uvijek znam da ćemo se idejno poklopiti, a sada sam prvi put pesmu radila sa Vukašinom Markovićem. Oduševljena sam kako smo se na muzičkom planu ‘skapirali’. Osjetila sam odličan zamajac, jer sam napravila još nekoliko dobrih pjesama, pa zato namjeravam da ih u kratkom roku i snimim. S druge strane, veoma mi je lijepo u mom mikrosvijetu, koji čine porodica i prijatelji, bavljenje sportovima u prirodi, nastupi na finim događajima, muzička radionica za djecu koju vodim, humanitarne aktivnosti, razni angažmani vezani za modu, moja linija vjenčanica i večernjih haljina, putovanja…. Pred izlazak pjesme moram da sama sebe psihički spremim za ulazak u tu ‘baru s pono krokodila’, pri čemu ne mislim toliko na kolege koliko na cijelo okruženje šoubiznisa. Moraš da budeš posebno ‘nabaždaren’ da bi mogao da se nosiš sa takvim sistemom razmišljanja. Kad si u ‘ilegali’, naučiš to da cijeniš, pa ne juriš u vatru, a posljednjih godina je situacija u medijima takva da je to riječ koja je najbolje opisuje. Ako me tu nema, ne znači da ne pravim pjesme, da ne nastupam, da nisam uključena u razne muzičke projekte. Bez nove pjesme ili većeg koncerta, prisustvo u medijima znači priču o privatnom životu, a ja ne smatram da mojim javnim istupima treba da to bude najvažnija karakteristika”, objašnjava pjevačica.


Izvor: Story.rs