Spektakularan doček svetskih šampionki u Beogradu

Spektakularan doček svetskih šampionki u Beogradu

Odbojkašice Srbije napravile su nevjerovatan uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Japanu, gdje su osvojile istorijsku zlatnu medalju, a navijači su večeras imali priliku da im se poklone na dočeku ispred Skupštine grada Beograda.

Ispred čuvenog balkona okupilo se više hiljada pristalica, koje su skandirale imena djevojaka koje su pokorile svijet.

Nisu izabranice Zorana Terzića mogle da sakriju sreću zbog nevjerovatnog ambijenta, osmijeh sa lica nisu skidale, te su jasno poručile da će se na istom mjestu vidjeti za dvije godine, kada su na programu Olimpijske igre u Tokiju.

Na balkon su prvo izlazili kovači zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu. Najprije su navijači imali priliku da pozdrave članove stručnog štaba, koji su imali bitnu ulogu u osvajanju najsjajnijeg odličja. Svi oni su pozdravljeni gromoglasnim aplauzom.

Reprezentacija je na Svjetsko prvenstvo otputovala sa 14 igračica, ali je jedna zbog povrede morala da okonča planetarni šampionat. Naravno, riječ je o Bojani Milenković, koja je sve pozdravila video porukom iz Firence, gdje je bila ne operaciji koljena.

Nakon njene poruke na čuveni balkon su redom izlazile šampionke, koje su prvi put u istoriji osvojile svjetsko zlato. Tako su navijači imali priliku da pozdrave: Teordoru Pušić, Maju Aleksić, Tijanu Malešević, Bojanu Živković, Anu Bjelicu, Bjanku Bušu, Jovanu Stevanović, Silviju Popović, Stefanu Veljković, Brankicu Mihajlović, Milenu Rašić, Tijanu Bošković i Maju Ognjenović, dok je poslije njih velikim aplauzom nagrađen selektor Zoran Terzić.

On je imao samo jednu molbu za sve navijače u Srbiji.

– Hvala vam za sve, vi ste najbolja publika! Želim da vas zamolim samo jedno – pomozite mi da ih ostavim sve na okupu do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine – istakao je on.

Nakon toga je jasnu poruku za Srbiju imala Milena Rašić.

– Hvala vam na podršci koju ste nam pružali tokom prvenstva i kada nije išlo najbolje. Veliki pozdrav šaljem Republici Srbiji i Crnoj Gori, kao i mom Kosovu – istakla je ona.

Tijana Bošković je bila najbolja na Svjetskom prvenstvu, ali je jedva dočekala dolazak u Srbiju!
– Jako smo srećne što smo s konačno vratile u Srbiju. Drago mi je što se poslije godinu dana nalazimo na istom mjestu, samo ovoga puta sa malo boljim povodom. Vi ste naš veliki ponos i vi nas činite boljima. Mi ćemo se truditi da vas i dalje činimo ponosnima – navela je najkorisnija igračica Svjetskog prvenstva.

Stefana Veljković je poručila da igračice i dalje nisu svjesne šta su uradile.

– Mislim da ćemo tek za nekoliko dana biti svjesne šta smo uradile i kakav smo uspjeh napravile. Hvala navijačima koji su nas podržali i što su došli u ovako velikom broju na doček – rekla je ona.

Slavlje počelo u Japanu

Izabranice Zorana Terzića su u subotu obradovale čitavu naciju, pošto su u finalu trijumfovale poslije pet uzbudljivih setova protiv Italije.

Slavilo se u Japanu, ali su one jedva dočekale da stignu u Beograd, gdje su podijelile sreću s najbližima.

Tako je u nedjelju na aerodromu “Nikola Tesla” nastala euforija, skandiralo se zlatnim gracijama, koje su danas bile gošće predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon čega su sa nestrpljenjem čekale da izađu na čuveni balkon.

A tamo ih je čekao veliki broj navijača, koji se skupljao u sve većem broju. Naravno, neizostavna su bila skandiranja, prizivanje heroina, a kao glavno navijačko obilježje bile su prisutne trobojke.

Postale su izabranice Zorana Terzića nove ljubimice nacije, pa stoga i ne čudi što ih je dočekao transparent na kom je pisalo “Kraljice sporta”.

 

Foto naslovna: Dimitrije Goll/Tanjug
Izvor: SrpskaInfo