Srbija nije na crnoj listi -Gugla-

Srbija nije na crnoj listi -Gugla-

Problem sa uslugama „Gugla“ u Srbiji trebalo bi da bude rešen u najskorije vreme, o čemu su premijerka Ana Brnabić i njen tim dobili potvrdu od uprave kompanije u SAD.

Od rukovodstva „Gugla“ dobijena su čvrsta uveravanja da Srbija nije stavljena na „crnu listu“ te kompanije, te da je reč o tehničkom, a ne, kako su pojedini mediji i društvene mreže preneli, o političkom, finansijskom ili pravnom problemu.

Predsednica Vlade i njen tim, naime, u stalnom su kontaktu s predstavnicima „Gugla“, odnosno s rukovodstvom kompanije u SAD upravo zbog informacija koje su se u javnosti pojavile, a prema kojima je Srbija stavljena na „crnu listu“ te kompanije.

U saopštenju iz kabineta premijerke navodi se da su dobijena čvrsta uveravanja da je reč o tehničkom problemu, te da se očekuje u najskorije vreme rešenje upravo tog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih usluga kompanije „Gugl“ u Srbiji.

„Verujemo da će se kompanija 'Gugl' uskoro o ovome izjasniti“, navedeno je u saopštenju, u kojem se još apeluje na javnost da se ovako važne infromacije ubuduće najpre provere.


Izvor: Tanjug