Srećna Nova godina - Od 1. januara skuplja registracija vozila u Srpskoj

Srećna Nova godina - Od 1. januara skuplja registracija vozila u Srpskoj

Od Nove godine biće skuplja registracija vozila u RS. Naime, uvodi se naknada za zagađivanje životne sredine.

Odlukom Vlade RS iz 6. decembra a koja je objavljena u Službenom glasniku RS 18.12.2018. godine, od 1.1.2019.godine prilikom registracije motornih vozila uvodi se obaveza plaćanja naknade za zagađivanje životne sredine.

Iz Udruženja za zaštitu potrošača Don smatraju potpuno nerazumnom odluku da se prilikom registracije automobila za ekološku naknadu plaća dodatno i do 50 KM. 

“Startno počinjemo sa 5 KM za sva vozila proizvedena 2018. god., a ova naša nešto starija ili mnogo starija naknada se kreće od 10, 15, 20, 25 i do 50 KM. Lijepo nas obradovaše odmah na početku da nas ne bi iznenadili nešto kasnije. Gdje će ove naknade završiti i kako kontrolisati novac koji se prikupi gdje će biti trošen veliko je pitanje. Uz skuplju registraciju, cigarete i najavu poskupljenja električne energije lijepo nam je krenulo. Još uvijek nismo na nivou da o promjenama cijena raspravljamo mnogo ranije, te da u priču budu uključena Udruženja za zaštitu potrošača koja bi govorila u ime potrošača u ovoj priči”, poručili su iz Udruženja potrošača Don iz Prijedora.


Izvor: Buka