Stanovnici Berlina šokirani: Bh. državljani u parku okrenuli 12 janjadi

Stanovnici Berlina šokirani: Bh. državljani u parku okrenuli 12 janjadi

Proljetno sunce u nedjelju je okupalo Berlin i izvuklo stanovnike njemačke metropole na čist zrak. I policija je uživala u relativno mirnom danu sve dok nije stigla neočekivana prijava.

- Molim vas, otiđite do parka ''Friedrichshain''. Nekoliko osoba iz automobila vadi oguljene ovce - saopćila je policija u ponedjeljak na svojoj Facebook stranici.
Kada su policajci stigli u park, naišli su na šokantan prizor, barem iz ugla Nijemaca. Na livadi se, iznad vatre, okretalo 12 janjadi, a ražanj su pokretali automobilski akumulatori!

Slavlje je organiziralo 150 ljudi, uglavnom državljana Bosne i Hercegovine, prema saopćenju policije.


Jedan sudionik objasnio je kasnije da su slavili Đurđevdan, čudeći se medijskoj pažnji, jer na isti način i na istom mjestu okupljaju se već 10-ak godina za praznik.

Policija je odmah prekinula "skup", pozvala vatrogasce koji su ugasili vatru. Janjad su skinuli s ražnja, oni pečeni pojedeni na mjestu slavlja, drugi vraćeni u automobile.

Sudionici "berlinskog ražnja" mogu očekivati prekršajnu prijavu zbog paljenja vatre na travi i korištenja baterija s kiselinom u javnom parku.

Iz administracije berlinskog senata objašnjavaju da kazna može dostići i 5.000 eura.

 

Izvor: Večernji list/avaz.ba