Starleta žrtva hakera

Starleta žrtva hakera

Poznata svetska starleta Paris Hilton bila je žrtva hakerskog napada, zbog koga je ostala bez više stotina hiljada dolara kao i velike količine svojih nagih fotografija.

Hakerka Pejtsar Bkčadzihjan, koja je bila aktivna u periodu od 2015. do 2017. godine, putem interneta je potkradala Hiltonovu i još dvoje ljudi. 

Ona je hakovala starletine bankovne račune i koristila njene kreditne kartice da plati doček nove 2015. godine u holivudskom Hotelu Ruzvelt. Samo te noći potrošila je 40.000 dolara sa računa Paris Hilton, piše TMZ. 

Pejtsar Bkčadzihjan je, takođe, imitirala Paris Hilton na internetu, i potom slala imejlove njenoj asistentkinji zahtevajući isplatu od 80.000 na jedan od svojih računa. 

Ona je, takođe, hakovala i onlajn naloge Parisinog oca Rika Hiltona i sestre Niki, u pokušaju da dođe do šifri za pristupanje ostalim nalozima koji pripadaju Paris.

Prema navodima iz dokumenata Ef-Bi-Aja, hakerka je ukrala veliki i broj fotografija gole Paris Hilton sa njenog Aj-Klaud (iCloud) naloga. Međutim, ostalo je nejasno šta je sa njima uradila. 

Hakerka Pejtsar Bkčadzihjan je uhapšena prošle godine. Priznala je krivicu za prevaru sa bakovnim karticama i računima, a kazna će joj biti izrečena u ponedeljak. 

Tužioci traže da bude osuđena na 57 meseci zatvora i tri godine uslovne kazne pod nadzorom kao i da plati nadoknadu žrtvama prevare u iznosu od 318.535 dolara.

 

Izvor: b92