Stojadin Knežević: Ivan Pernar u interaktivnom razgovoru sa publikom u Bijeljini

Stojadin Knežević: Ivan Pernar u interaktivnom razgovoru sa publikom u Bijeljini

Večeras je zagrebački virtuoz interaktivne komunikacije sa publikom Ivan Pernar, u bijeljinskom Hotelu “Drina”, pokazao da skup planiran da traje sat i po, može trajati i dva sata a da nikome od šezdesetak  prisutnih, ne gledalaca i posmatrača nego učesnika, ni jednog trenutka ne bude dosadno. Gotovo, većina prisutnih je uspjela postaviti makar po jedno pitanje ili iznijeti po jedan svoj stav i mišljenje.

Pernar je govorio o centralnim bankama balkanskih državica koje predstavljaju obične mjenjačnice na čijem načinu poslovanja se zorno može vidjeti koliko našim državicama nedostaje suverenosti da bi stvarno postale apsolutno suverene i normalne države. Vješto uključujući prisutne u svoje primjere i objašnjenja Pernar je dočaravao kako funkcionišu naši državni sistemi i strukture, te šta se sve treba mijenjati u okviru tih sustava da bi naše male balkanske državice preživjele. Osnovna poruka skupa bi i mogla biti jedna večeras nekoliko puta izgovorena rečenice “mora se mijenjati sustav”!

Infomedia Balkan BiH je ponosna što je uspjela bijeljinskoj publici predstaviti jedno novo političko lice, sa sasvim novim političkim vizijama, koje već uveliko zaživljavaju i u Hrvatskoj koja je, do sada, sa pravom proglašavana oazom nacionalizma i šovinizma koji su jedino sijali mržnju i njegovali sve vrste i mogućnosti razdora među ljudima. Hrvatska je po svom ekstremiznu već postala prepoznatljiva i u okvirima Evropske Unije.

Ali Hrvatska politička scena se mijenja i sve više budi nadu da su promjene moguće i da ima izlaz iz tunela koji nacionalisti i šovinisti uporno kopaju i produbljuju. Te promjene i ta nada se pojavljuju zavaljujući Ivanu Pernaru i njegovom timu okupljenom oko, za naše balkanske uslove, nevjerovatno ljudske i humane priče, koliko je to moguće u politici a koja se zove “Živi zid”.

Kada su “Žuti prsluci” u Francuskoj, iz koje su krenule sve najznačajnije istorijske promjene u najvećem nam dijelu poslednjeg hiljadugodišta, prije mjesec – dva objavili svoje kompletne zahtjeve za promjenama, koje su neophodne u francuskom društvu a koji se jednostavno mogu posmatrati i kao neki novi politički program a prije nekoliko dana najavili i formiranje političke stranke “Žuti prsluci”, nama u Infomedia Balkan je bilo jasno da mi to sve imamo i to u našoj Hrvatskoj a da su glavni protagonisti te priče Ivan Pernar i “Živi zid”.

Za samo nekoliko godina oni su postali parlamentarna stranka i ušli u hrvatski sabor. Njihov rejting neprekidno raste a to znači da se Hrvatska budi brže nego Francuska. Ako ništa drugo, samo zbog toga su Ivan Pernar i “Živi zid” šansa i bogatstvo Hrvatske!

A zbog toga smo i mi u Infomedia Balkan BiH zadovoljni što smo se danas, zajedno sa bijeljinskom publikom, družili sa novom evropskom političkom zvijezdom, vrijeme će to vrlo brzo i pokazati!


Piše: Stojadin Knežević
Foto naslovna: Miloš Đurđević/Infomedia Balkan BiH
Izvor: Infomedia Balkan BiH