Suosnivači -Instagrama- dali ostavke

Suosnivači -Instagrama- dali ostavke

Kevin Sistrom i Majk Kriger podneli su ostavke na mesta glavnog izvršnog direktora i glavnog tehničkog direktora „Instagrama“, koji je u vlasništvu kompanije „Fejsbuk“, uz vrlo šturo objašnjenje takvog poteza, javlja „Rojters“.

Ove ostavke u najbrže rastućem pokretaču „Fejsbukovih“ prihoda dolaze samo nekoliko meseci nakon odlaska Jana Kouma, suosnivača aplikacije Vocap, koja je takođe u vlasništvu „Fejsbuka“, tako da ova društvena mreža ostaje bez razvojnih kadrova koji stoje iza njena dva najveća servisa.

Britanski javni servis Bi-Bi-Si prenosi da je Sistrom, glavni izvršni direktor aplikacije, izjavio da on i Kriger odlaze da „istraže svoju radoznalost i kreativnost“.

„Sada smo spremni za naše naredno poglavlje. Kreiranje novih stvari zahteva da se povučemo, da shvatimo šta nas to inspiriše i da to uskladimo sa onim što svetu treba, to je ono što planiramo da učinimo“, naveo je Sistrom u saopštenju.

„Instagram“, koji je „Fejsbuk“ kupio 2012. godine za milijardu dolara u gotovini i akcijama, sada ima više od milijardu korisnika.

Tumačeći iznenadne ostavke dvojice direktora, Bi-Bi-Si navodi da postoje informacije o tenzijama između suosnivača „Instagrama“ i rukovodstva „Fejsbuka“.

Reporter Bi-Bi-Sija iz Severne Amerike, Dejv Li, kaže da je popularnost „Instagrama“ porasla u periodu kada je korišćenje osnovnog „Fejsbukovog“ proizvoda stagniralo.

To je povećalo pritisak na „Fejsbuk“ da „istiskuje“ sve više i više novca od svojih korisnika dodavanjem novih karakteristika, koje su, po mišljenju nekih, bile u suprotnosti sa originalnim fokusom „Instagramove“ aplikacije na jednostavnost, dodaje Bi-Bi-Si.

Kevin Sistrom i Majk Kriger su pokrenuli sajt za razmenu fotografija 2010. godine i nastavili su da vode taj servis i nakon što ga je kupio „Fejsbuk“.

 

Izvor: Tanjug