Svet bolji od Amerike, sedam trojki i MVP trofej za Bogdanovića (Video)

Svet bolji od Amerike, sedam trojki i MVP trofej za Bogdanovića (Video)

Tim Sveta pregazio je selekciju Amerike u utakmici mladih zvezda NBA lige 155:124. Bogdan Bogdanović pogodio sedam trojki i u Sakramento odneo MVP titulu. Ukupno 26 poena reprezentativca Srbije. Ol-star vikend u Los Anđelosu sjajnim igrama otvorili i Dario Šarić, Ben Simons i Džejlen Braun.

Kada je u drugoj četvrtini pogodio trojku sa devet metara, Bogdan Bogdanović dao je saigračima do znanja da je spreman za sjajno šutersko veče, pa je do kraja meča od 13 šutnutih pogodio sedam trojki. Dodao je tome četiri skoka i šest asistencija i iz ruku nekadašnjeg igrača Sakramento Kingsa, Krisa Vebera dobio trofej igrača utakmice.

Trofej MVP za Bogdana Bogdanovića

Prišao sam utakmici na isti način, da se takmičim i da budem najbolja verzija sebe. I to se večeras i desilo. Nikada ne znate kada će se to desiti", rekao je Bogdanović posle utakmice. "Šutirao sam i dobro sam se osećao".

Na izlasku iz Stejpls centra potpisao se na patike i poklonio ih navijačima. 

Takmičarski, utakmica za koju se organizatori Ol-star vikenda nadaju da će doneti izvesnu dozu rivalstva, bila je rešena još u prvom poluvremenu, pre svega zahvaljujući vatrometu dobrih šuteva ekipe sveta.

U tom periodu, Bogdanović je pogodio četiri trojke zaredom, uključujući jednu sa devet metara.

VIDEO:

 

Bogdan se, tako, našao u sjajnom društvu nekadašnjih osvajača ovog trofeja, poput Penija Hardeveja, Alena Ajversona, Gilberta Arenasa, Karmela Entonija i Kevina Djurenta. 

Titula predstavlja i veliku satisfakciju i za čelnike Sakramenta, vlasnika Viveka Ranadivu i glavne operativce i nekadašnje Ol-star igrače Vlada Divca i Peđu Stojakovića, koji su se pred početak sezone našli u unakrsnoj vatri kritičara, nezadovoljnih dolaskom Bogdanovića i odlaskom dotadašnje glavne zvezde tima, Damarkusa Kazinsa.

Badi Held bio je najefikasniji u ekipi Sveta sa 29 poena i dugačkom solo deonicom na samom kraju meća. U pobedničkom timo odličan je bio Džamal Marej sa 21 poenom, sedam asistencija i šest skokova.

Dario Šarić bio je odličan sa 18 poena. Za Ameriku, više volje u meč uneo je Džejlen Braun koji je uz 35 poena pokupio i deset skokova

Dnevnik "Sakramento bi" preneo je i interesantan razgovor Bogdanovića i Helda, saigrača iz Kingsa, o eventualnom budućem učešću u takmičenju u šutiranju trojki i pobedi nad Stefom Karijem i Klejom Tompsonom.

"Želeo bih da jednog dana Badi i ja bidemo ovde. Mislim da možemo da pobedimo Kleja i Karija", rekao je Bogdanović.

VIDEO:


Izvor: RTS