Svetsko prvenstvo - Odbojkaši Srbije uz dosta muke savladali Tunis

Svetsko prvenstvo - Odbojkaši Srbije uz dosta muke savladali Tunis

Odbojkaška reprezentacija Srbije došla je do druge pobjede na Svjetskom prvenstvu u Bariju. Izabranici Nikole Grbića su savladali Tunis sa 3:1,po setovima 20:25, 25:20,25:21 i 25:20.

Nakon ovog meča selektor Grbić imaće puno zamjerki na račun odbojkaša, jer su odigrali veoma loše u bloku, sa previše oscilacija. Čini se da je Srbija na startu potcijenila rivala. Loš servis i igra u polju su donijeli prednost afričkoj selekciji. Tunis je stekao samopouzdanje, pa je dobio prvi set 25:20.

Srbija je i u drugom setu imala probleme u igri. Tunis je stekao tri poena razlike a tek je serija Luburića donijela prvo izjednačenje, a zatim i preokret. U finišu ovog seta Uroš Kovačević je svojim poenima donio osjetniju razliku i miran kraj.

U trećem setu “orlovi” su brzo dolazili do prednosti a zatim su je lako ispuštali velikim greškama. Na sreću Srbije, ni Tunis nije bio bolji na drugoj strani, pa je četa Nikole Grbića uspjela da dobije treći set sa 25:21.

Oscilacija je bilo i u četvrtom setu. Povela je Srbija 5:1, pa dopustila rivalu da preokrene na 8:9. Ipak ulazak Jovovića, uz sigurne Podrščanina i Lisinca u bloku omogućio je da se zastavi nalet Tunisa i zatim meč privede kraju.

U preostalim mečevima grupe Srbija će za rivale imati Australiju(nedjelja) i Rusiju (utorak).


Izvor: SrpskaInfo