Svetsko prvenstvo - Srbija posle velike borbe i pet setova poražena od SAD

Svetsko prvenstvo - Srbija posle velike borbe i pet setova poražena od SAD

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Sjedinjenih Američkih Država posle pet setova u prvom kolu Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj.

Svetsko prvenstvo, Italija/Bugarska:

Grupa C:
Srbija – SAD 2-3 (25:15, 14:25, 25:21, 20:25, 10:15)
Mesto odigravanja meča: Bari

Sastavi:

SAD: Tajlor Sender, Metju Anderson, Eron Rasel, Džefri Džendrik, Kavika Šodži, Daniel Mekdonel, Mika Kristenson, Maksvel Holt, Bendžamin Peč, Džejk Lenglou, Tejlor Everil, Dejvid Smit, Dastin Vaten, Erik Šodži. Selektor: Džon Sperou.

Srbija: Nemanja Petrić, Aleksandar Okolić, Uroš Kovačević, Milan Katić, Petar Krsmanović, Marko Ivović, Nikola Jovović, Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Neven Majstorvić, Marko Podraščanin, Nikola Rosić, Srečko Lisinac, Ivan Kostić. Selektor: Nikola Grbić.

Izabranici Nikole Grbića izgubili su po setovima SAD 25:15, 14:25, 25:21, 20:25, 10:15.

Za razliku od nekih prethodnih mečeva "Orlovi" su na ovom izgledali veoma dobro, a na kraju će ih ipak koštati preveliki padovi u igri.

Srbija se u narednom kolu u četvrtak sastaje sa Kamerunom. Meč je na programu od 20 časova. 

Odbojkaši su odlično krenuli susret i moglo se naslutiti da će se gledati velika borba između dve selekcije. Predvođeni Urošem Kovačevićem "Orlovi" su se odvojili tokom prvog seta i na kraju prvi period igre dobili sa 25:15. 

Sve je funkcionisali perfektno u prvom setu, a suprotno tome bilo je u drugom. Amerikanci su "protutnjali" kroz drugi set i sa 25:14 izjednačili na 1-1. 

Bolje su izabranici Džona Speroua krenili i treći period igre, međutim Srbija se konsolidovala i nije dopustila SAD da se odlepi. 

Štaviše izabranici Nikole Grbića su uspeli da dobiju treći set i dođu na set od pobede. 

Srbija je olako dopustila SAD da se odlepi u četvrtom periodu igre, ali i pored toga nisu se predavali. "Orlovi" su uspeli da dođu na samo -2 (20:18), a gubili su 19:11. Međutim, nisu imali snage, baš kao u petom setu. 

U odlučujućem setu SAD je krenuo silovito i Srbija nije imala nikakve šanse.


Izvor: b92