Dragan Đokanović: Svi stubovi protjerivanja Davora Dragičevića

Dragan Đokanović: Svi stubovi protjerivanja Davora Dragičevića

"Vijekovima su se dešavala protjerivanja pojedinaca iz njihovih zemalja. Razlozi za protjerivanje bivali su raznoliki, ali je jedna stvar uvijek bila ista - oni koji protjeruju posjedovali su moć i silu, pravo su tumačili kako su htjeli a pravdu krojili po svojim aršinima...

Slično je i u slučaju Davora Dragičevića.

Vlast u Republici Srpskoj, a njen dio je i banjalučka uprava, odlučila je da Davoru Dragičeviću zagorča život do te mjere da on, naprosto, mora da ode iz svog grada i iz svoje republike.

Uplašivši se čvrste povezanosti Davora Dragičevića i velikog broja Banjalučana, vlast (Republike Srpske) učinila je sve da to prekine.

Pažljivo je izabrala ljude za određene zadake, vrlo pažljivo je to uradila, napravila strategiju i, nakon održanih izbora, učvrstivši se u novom četvorogodišnjem mandatu, krenula je protiv svog glavnog protivnika.

Protivnika kojeg je, nakon ubistva njegovog sina Davida, sama i napravila...

Svakom razumnom i za te događaje zainteresovanom čovjeku u Republici Srpskoj jasno je koji su pojedinci profitirali na Davoru Dragičeviću, naročito je to vidljivo nakon njegovog protjerivanja...

Upravo ti koji su profitirali, ali i oni kojima je laknulo kada su Dragičeviću vidjeli leđa, pogotovo kada je kovčeg nesrećnog Davida odvežen, nosioci su stretegije protjerivanja Davora Dragičevića iz Banje Luke i Republike Srpske."

 

Piše: FB/Dragan Đokanović

Izvor: Infomedia Balkan