Svjetlo na kraju tunela mu došlo glave: Ivan Begić -skinuo- Vučića i Dodika pa saslušan u policiji

Svjetlo na kraju tunela mu došlo glave: Ivan Begić -skinuo- Vučića i Dodika pa saslušan u policiji

Predsjednik mladih banjalučkog PDP-a Ivan Begić koji je skinuo transparent na autoputu ,,9.januar" sa likom Milorada Dodika i Aleksandra Vučića i natpisom Svjetlo na kraju tunela, saslušan je u PS Lazarevo, po nalogu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Kako saznajemo, saslušanje u policiji je trajalo manje od 15 minuta, a Begiću se na teret stavlja krivično djelo “oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”.

On kaže za BUKU kako nije počinio navedeno krivično djelo koje mu se stavlja na teret, a to je poručio kratko i policiji. Postupajući po zahtjevu Policijske stanice Prnjavor, od 24.12.2019.godine, a po nalogu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Begić je saslušan dva mjeseca nakon što je uklonio nelegalno postavljeni transparent.

"Od osovine autoputa stotinu metara ne može biti nikakav reklamni materijal. To je postavio kum Milorada Dodika, vlasnik firme Integral, koja i gradi te autoputeve i on će biti krivično prijavljen za ugrožavanje javnog saobraćaja i zbog silnih natpisa Integral koji se nalaze na autoputu, iako je to zakonom zabranjeno. Natjeraćemo ga, skinućemo te sramne natpise. Ako bude trebalo, ganjaćemo se i do Strazbura i sve te natpise ću natjerati njih da uklanjaju, a ne ja", objasnio je Begić sinoć gostujući na N1.

Begić priča da mu je i nejasan nalog PU Prnjavor od baš 24.12.dan nakon što je Miloradu Dodiku ponudio NATO zastavicu za koju je rekao ,,da se Dodik tako grčevito bori, a narodu maže oči".

“Što se tiče Tužilaštva vrlo sam srećan jer bar nešto rade, i to ovako brzo. Pitam ih javno zašto tako nisu brzi u provođenju istrage u slučaju inspektora Bandića koji je meni prijetio smrću, zašto nisu tako brzi u slučaju Srđana Perišića koji je javno, u emisiji najavio likvidaciju narodnog poslanika Stanivukovića. Vidjećemo hoće li biti brzi u slučaju bivšeg ministra Lukača koji po skupštini udara narodne poslanike” rekao je Begić za BUKU.

Podsjećamo, Ivan Begić se popeo na vijadukt i skinuo natpis “Svjetlo na kraju tunela” sa slikama Milorada Dodika i Aleksandra Vučića 26.oktobra prošle godine.

Sve je snimljeno kamerom, a video je postavio na YouTube.

Prije nego što je skinuo transparent, Begić je u poruci naveo da to čini zato što zakoni moraju važiti za sve, a vlasnika je zamolio da se javi i preuzme svoj transparent.

Bez obzira što postavljanje ove vrste reklame iznad ulaza u tunel krši zakonske propise, nadležne institucije dosad ništa nisu preduzele da se oni uklone, a počinioci kazne, rekao je ranije Ivan Begić za Buku

Izvor: 6yka.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks