Tako to rade Nemci: Srbin pregazio devojku na pešačkom prelazu, pa dobio doživotnu robiju!

Tako to rade Nemci: Srbin pregazio devojku na pešačkom prelazu, pa dobio doživotnu robiju!

Srbin Milenko P. (28) osuđen je na doživotni zatvor jer je 6. juna prošle godine u Berlinu pregazio studentkinju Johanu H.

Nemački mediji podsećaju da je Johana, koja je imala 22 godine, gurala svoj bicikl preko pešačkog prelaza, a na semaforu je bilo zeleno svetlo za pešake. Dok je prelazila ulicu na nju je jureći brzinom od 80 km/h naleteo pomenuti Srbin, koji je bežao od policije. U ovoj zoni je najviša dozvoljena brzina 30 km/h, a na semaforu je bilo crveno svetlo za vozače. Studentkinja je poginula na licu mesta.

Milenko i njegova dva druga su pre nesreće bežali od policije, jer su dobili kaznu od 300 evra zbog krađe sitnog alata. Oni nisu želeli da plate kaznu, već su se dali u beg, a policija je krenula u poteru za njima. U poteri su povređeni policajac i dva vozača, dok je nekoliko vozilo uništeno. Milenko je uhapšen odmah posle nesreće, a suđenje je trajalo oko godinu dana.

Sudija u Berlinu Peter Šuster je rekao da je optuženi mogao da očekuje da će nešto loše da se dogodi pošto je vozio tolikom brzinom.

Sudija je smatrao da su svi uslovi ispunjeni da Milenko dobije doživotnu kaznu zatvora.

On je osuđen, između ostalog, za ubistvo i prebrzu vožnju. Sudija se pozvao i na član 315d Krivičnog zakona Nemačke kojim se za vožnju bržu od dozvoljene predviđa kazna i do 10 godina zatvora.

Nemački mediji prenose da je Milenko pognute glave čuo presudu, a majka ubijene studentkinje je rekla: “Sada možemo da se smirimo”.

 

Izvor: bz-berlin. de/Pravda.rs