Todorić otvorio dušu: Sagradio Hrvatsku, sve mi oteli

Todorić otvorio dušu: Sagradio Hrvatsku, sve mi oteli

Hrvatski tajkun, Ivica Todorić, optužio je državni vrh Hrvatske da su mu oteli kompaniju, a da ni jedan papir nije dobio.

Todorić je novinarima otvorio dušu posle održanog ročišta u Londonu u utorak i naveo da su optužbe koje mu se stavljaju na teret katastrofa i na sramotu Hrvatske, piše Večernji list.

“Dugo sam ćutao i nisam hteo da pravim štetu zaposlenima, kolegama i investitorima Agrokora. Ali kad su me počeli progoniti oglasio sam se. Ovo što se događa je toliko neznanje i bezočno uništavanje imovine i kapitala, kršenje zakona, ustava i svega. Neverovatno da se to može događati u zemlji EU”, istakao je Todorić.

Todorić se prisetio i kako je stvarao Agrokor pohvalivši se da je od nule narastao u najveću kompaniju.

“Borio sam se s Nestleom i Unileverom. Ništa mi nisu mogli. Nudili su mi 100 miliona maraka za Ledo, šefu Nestla sam kazao da hoću 120 miliona. Rekao sam mu 'posle ćeš platiti 700'. Zadužio sam se i dao Agrokoru dokapitalizaciju i sam sam svojim novcem kupio deonice da bih napravio veliki evropski ritejl. Knighthead je došao i uzeo u zalog ceo Agrokor. I sada naša Vlada tom čoveku daje da upravlja kompanijom, a u roll upu su napisali da novi holding kontroliše ko će biti šef. Njihove papire niko ne sme da vidi. Ako to Hrvatska dopusti to će biti - ajme Bože”, naveo je Todorić.

Svoj monolog bivši vlasnik najvećeg hrvatskog koncerna zaključio je sledećim rečima:

“Meni je tu došla prijava jer sam golubove hranio gde se ne smije! A u Hrvatskoj su mi uzeli kompaniju, a da nisam niti jedan papir dobio...”.

 

Piše: Ivan Halar
Foto naslovna: Tanjug/Hina/Slavko Vukadin
Izvor: vecernji.hr/b92.net