Toma Fila: Zvezdanu Jovanoviću oreol patriote

Toma Fila: Zvezdanu Jovanoviću oreol patriote

Advokat Toma Fila izjavio je za Ekspres da bi od Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, tražio da prizna ubistvo iz političkih motiva, iz patriotizma, čime bi, kako je rekao, dobio „oreol patriote“

Tražio bih da u tom slučaju Zvezdan Jovanović prizna da je pucao i ubio Đinđića zbog političkih motiva, da ga je smatrao izdajnikom jer je htio najbolje borce na Kosovu, a i u ratovima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini da izruči Haškom tribunalu, rekao je Fila.

Ubistvo bi dobilo jasnu politčku boju, Zvezdan Jovanović bio bi politčki krivac, objasnio je Fila i dodao da ubistvo premijera Srbije mora da ima politički predznak.

Ubijedio bih Zvezdana Jovanovića. Ja bih mu rekao da prizna i da kaže da ga je ubio iz patriotizma, on bi dobio oreol patriote, rodoljuba, kao što je, recimo, ubistvo Ferdinanda, ono sa Principom, istakao je on.

Znam, dodao je Fila, pljuvali bi po meni i sad će, ali dosadili su i bogu i narodu, to ubistvo je bilo proizvod straha od Haškog tribunala.


Izvor: Danas