Tradegija na groblju - Zaklao nepokretnog oca pa se ubio

Tradegija na groblju - Zaklao nepokretnog oca pa se ubio

Nezapamćena porodična tragedija dogodila se u Novom Kneževcu, u Ulici Stevana Doronjskog, kada je Damir Terzin (47) nožem ubio svog oca Svetislava (67), a zatim je presudio sebi tako što je popio lijekove.

Tijela dvojice muškaraca našla je policija u subotu popodne na poziv komšija koji su posumnjali da se nešto dogodilo, pošto ih nisu viđali. Ubistvu i samoubistvu prethodila je još jedna tragedija, na Katoličkom groblju gdje se prije oko deset dana ubila Damirova majka i Svetislavova supruga, Ljilja Terzin (64).

– Otac je nekoliko godina bio u kolicima, nepokretan poslije šloga. Neko od komšija je javio policiji da ih nije vidio i da bi trebalo provjeriti i policija je došla. Provalili su u kuću i zatekli jeziv prizor. Čuli smo da je sin zaklao nožem oca Svetislava, a poslije se navodno ubio tako što je popio gomilu lijekova – kaže jedan od komšija.

U blizini kuće u kojoj više nema nikoga i u nedjelju se nalazila policija. Komšije ne znaju šta se tačno dogodilo i zašto se poslije majčinog samoubistva sin odlučio na ovakav tragičan korak.

– Narušeni su vjerovatno bili odnosi u toj porodici. Majka, odnosno, supruga ubijenog Svetislava se ubila pištoljem na groblju. Ona je do penzije radila u Novom Kneževcu, a od kada joj je muž doživio šlog nije ni izlazio iz kuće. Slabo sam ih viđala, nisu se puno kretali – priča žena iz ulice u kojoj se dogodila porodična tragedija.

Ona je bila na sahrani Ljilje Terzin iz poštovanja jer je poznavala iz ulice, ali malo ljudi, gotovo niko u ulici nije bio blizak sa njima.

Ispred kuće su ostala parkirana dva automobila, jedna plava vremešna “zastava 750” koja nije u voznom stanju i drugi automobil “opel” koji je parkiran na ulici pred kapijom.

– Poslije Ljiljinog samoubistva Damir i otac Svetislav su sami živjeli u kući. Damir je ranije, prije par godina, kratko vrijeme držao kafić “Le ponto”. Čvrsto je bio vezan za oca, ali koliko sam čuo sa majkom je imao konflikte. Pričalo se i da majku tuče, u neku ruku bio je povučen u sebe, nije se mnogo družio. Komšinica kaže da je Damir pošto je zaklao oca popio tablete “bensedina”. Kako sam poslije čuo policija je došla u toku večeri u subotu, ali nisam pretpostavljao da se nešto tako strašno desilo – ispričao je komšija.

 

Izvor: Blic