Traži se dadilja za novorođenče: Oglas koji je podelio Hrvatsku

Traži se dadilja za novorođenče: Oglas koji je podelio Hrvatsku

Među oglasima za posao na „Fejsbuku“ osvanuo je i jedan za posao dadilje. U njemu stoji kako je potrebna dadilja za radno vreme od 23 do sedam časova ujutro, a lavina u komentarima nastala je nakon što je oglas podelila grupa „Dnevna doza prosečnog Dalmatinca“.

Oglas je izazvao različite reakcije, od onih kojima nije jasno zašto su roditelji koji su dali oglas uopšte želeli da ima decu ako nisu spremni da se žrtvuju, do onih koji razumeju mlade roditelje i smatraju da je i za bebu bolje da roditelji budu odmorni.

„Tražimo dadilju koja bi povremeno u noćnim satima čuvala bebu staru dve sedmice (od 23 do 7 časova ujutro). Beba se budi svaka dva do tri sata. Kad se probudi trebalo bi je nahraniti i uspavati, i eventualno promeniti pelenu. Roditelji bi za to vreme bili u stanu, ali bi trebalo da se odmore, dok dadilja čuva bebu“, navodi se u oglasu.

Kritički komentari pitali su zašto su mladi roditelji uopšte planirali decu ako nisu spremni da se žrtvuju u vidu neprospavanih noći i šta će tek da rade kad beba poraste i počnu pravi problemi.

Ipak, bilo je i onih koji su razumeli mladi par i podsetili ostale da većina majki ima neku vrstu „neplaćene“ pomoći, misleći tu na babe, koje su na usluzi posebno u prvim mesecima.

„Svi kritikuju, a (skoro) svima su mame, svekrve, bake odgojile decu. Možda žena radi ujutru, možda je bolesna ili nema snage. Nismo svi isti“, glasio je jedan od komentara podrške.


Izvor: RTS