Tresu se dogovorene fotelje u -Šumama RS- vanredno stanje zbog afere prisluškivanje

Tresu se dogovorene fotelje u -Šumama RS- vanredno stanje zbog afere prisluškivanje

Nakon pisanja Srpskainfo o samovolji bivšeg diretkora Šumskog gazdinstva  “Vučevica” u Čajniču, na tapetu su i druge šumarije, a u pitanje je dovedena i ranije već dogovorena raspodjela direktorskih fotelja, navode naši izvori u sindikatima u političkim strankama.

Podsjećamo, policija istražuje prijavu po kojoj je bivši direktor čajničke šumarije Neđo Mašić, kadar SNSD, tajno i nezakonito prisluškivao radnike, pa ih ucjenjivao, a sindikalci ga sumnjiče i za milionsku korupciju.

Javno razotkrivanje afere u Čajniču pokrenulo je pravu lavinu u “Šumama RS”.

Prema izvorima Srpskainfo, Služba unutrašnje kontrole “Šuma RS”, podstaknuta slučajem “Vučevica” pretresa situaciju i u nekim drugim gazdinstvima, a na tapetu  se, između ostalih, našlo i Šimsko gazdinstvo “Borja” Teslić.

– Dirnuli ste u osinje gnijezdo i sad se situacija neće lako smiriti – kaže jedan od naših sagovornika.

U toku je i rovovska borba među vladajućim strankama za pozicije prvih saradnika novoizabranog v.d. direktora “Šuma RS”, socijaliste Slavena Gojkovića.

Socijalisti, nakon afere u Čajniču, insistiraju da preuzmu i poziciju izvršnog direktora za komercijalne poslove i na to mjesto kandiduju Dragana Grahovca.

Radenko Laketić, kadar SNSD, koji je prije samo nekoliko dana imenovan baš na ovu funkciju, bio bi “pomjeren” u fotelju direktora proizvodnje, a Milan Tepić iz Demosa, kojem je po ranijem rasporedu bila namjenjena proizvodnja, morao bi se zadovoljiti pozicijom direktora za plan i alalizu.

Na tom mjestu sada se nalazi donedavni v.d. generalnog direktora Zoran Stojčić (SNSD), ali cilj je da on bude maknut, zbog sumnje da je pojedinim samovoljnim direktorima šumarija, uključjući i Mašića iz Čajniča, gledao kroz prste.

Ako ovaj manevar uspije, u kontroli nad “Šumama RS” socijalisti će znatno ojačati, a SNSD oslabiti, dok DNS, kako je i ranije dogovoreno, neće dobiti ništa.

 

Izvor: SrpskaInfo