Trijumf Rusije na 15. Dečjoj pesmi Evrovizije, Srbija deseta

Trijumf Rusije na 15. Dečjoj pesmi Evrovizije, Srbija deseta

Pesma „Krila“, koju je izvela predstavnica Rusije Polina Bogušević, najbolja je numera na 15. izboru za „Dečju pesme Evrovizije“! Srpske predstavnice Irina Brodić i Jana Paunović osvojile 10. mesto.

Pod sloganom "Shine bright" Stari kontinent ove godine birao je „Dečju pesmu Evrovizije“, a takmičenje je prvi put održano u Gruziji.

Srbiju su u Tbilisiju, u Olimpijskoj palati, predstavljale Irina Brodić i Jana Paunović koje su izvele pesmu Ceo svet je naš.

Sistem glasanja i ove godine je bio promenjen. Vraćen je glas publike tako da su gledaoci mogli da glasaju putem interneta za svog favorita od 24. novembra do početka takmičenja putem aplikacije na sajtu junioreurovision.tv i to za tri, četiri ili pet pesama.

Novina je i da se glas mogao dati i predstavniku svoje zemlje, što znači da je i Srbija mogla da glasa za naše predstavnice Irinu i Janu i njihovu numeru Ceo svet je naš.

Druga etapa glasanja putem aplikacije na sajtu junioreurovision.tv pokrenuta je tokom televizijskog prenosa, nakon što su svi predstavnici izveli svoje numere i trajala je 15 minuta. Glasovi prikupljeni iz obe etape čine 50 odsto glasova, dok je drugu polovinu međunarodni stručni žiri rasporedio tokom generalne probe.

Na ovogodišnjoj „Dečjoj pesmi Evrovizije“ učestvalo je 16 zemalja – Albanija, Australija, Belorusija, Gruzija, Holandija, Irska, Italija, Jermenija, Kipar, Makedonija, Malta, Poljska, Portugalija, Rusija, Srbija i Ukrajina.


Izvor: RTS