Tužilaštvo traži zatvor zbog pokušaja ubistva novinara bntv Vlade Kovačevića - Presuda u petak 12.jula

Tužilaštvo traži zatvor zbog pokušaja ubistva novinara bntv Vlade Kovačevića - Presuda u petak 12.jula

Završnim rječima Tužilaštva i odbrane jutros je okončano suđenje bokseru Marku Čoliću, optuženom za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, a presuda će biti izrečena u petak 12. jula.

Okružni javni tužilac Tatjana Ninković u završnoj riječi od suda je tražila da Čolića proglasi krivim i kazni u skladu sa zakonom.

– Tokom suđenja na osnovu materijalnih dokaza, te iskaza svjedoka tužilaštvo je nesporno dokazalo da je Čolić počinio krivično djelo, onako kako je to opisano u optužnici – rekla je Ninković, koja je zatražila da se Čoliću nakon izricanja presude produži pritvor.

S druge strane advokat Gordan Jovišević smatra da Tužilaštvo ničim nije dokazalo da je njegov branjenik napao Kovačevića. Detaljno je analizirao sve izvedene dokaze, navodeći da je dobar dio njih prikupljen na nezakonit način, te da je Tužilaštvo njima manipulisalo.

– Predlažem sudu da Čolića oslobodi krivice, jer optužnica ničim nije dokazana – rekao je Jovišević.

Čolić je prihvatio izlaganje svog branioca i ponovo je u sudnici istakao da je nevin, te da je i njemu lično žao Kovačevića. Tražio je da ga sud pusti na slobodu kako bi mogao da posjeti grob svojih roditelji koji su oboje preminuli za vrijeme dok je on bio u pritvoru.

Optužnicom, Čolić se tereti da je 26. avgusta prošle godine zajedno sa Nedeljkom Dukićem, koji je u bjekstvu, pokušao da ubije Vladimira Kovačevića koga su teleskopskim palicama izudarali po glavi i tijelu. Motiv, kao i nalogodavac napada nisu otkriveni.

 

Izvor: SrpskaCafe.com