U Prištini muk - Velikom broju pripadnika OVK oduzeti pasoši

U Prištini muk - Velikom broju pripadnika OVK oduzeti pasoši

Velikom broju osumnjičenih pred Specijalnim sudom u Hagu za zločine bivše OVK oduzet je pasoš kako ne bi mogli da napuste Kosovo

Velikom broju osumnjičenih pred Specijalnim sudom u Hagu za zločine bivše OVK oduzet je pasoš kako ne bi mogli da napuste Kosovo, javlja večeras portal Ljajmi.

Kako prenosi Kosovo onlajn, bivši pripadnici OVK, koji su već bili na meti Haškog specijalnog tužilaštva, a kasnije osumnjičeni, više neće moći da napuste teritoriju Kosova, jer su im oduzete putne isprave krajem oktobra i početkom novembra.

Izvori portala Ljajmi navode da su istražitelji Specijalnog suda putovali na različita mjesta i od ranije pozvanih oduzimali pasoše.

Cio tok akcije haških istražitelja, prema istom izvoru, ukazuje da su prve optužnice već pripremljene i da će biti podignute tokom prve nedjelje decembra.

O hapšenju optuženih, Specijalno tužilaštvo će odlučivati na osnovu težine predmeta, broja svjedoka i rizika od bjekstva, prenose Novosti.

Pasoši, međutim, još nisu oduzeti od visokih zvaničnika koje je tužilaštvo pozvalo u Hag, dodaje Ljajmi.

Portal navodi da putne isprave nisu oduzete bivšem premijeru Ramušu Haradinaju i odlazećem predsjedniku parlamenta Kadriju Veseljiju.

Specijalni sud u Hagu do sada je pozvao preko 250 ljudi u različitim svojstvima, kao osumnjičene ili svjedoke.

Izvor: novosti.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks