U Raki više nema terorista?

U Raki više nema terorista?

Svi sirijski borci Islamske države napustili su Raku, nekadašnji bastion džihadista na istoku zemlje, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Sirijski džihadisti napustili su Raku sa svojim porodicama uputivši se na nepoznata odredišta, a u toku su pripreme i za polazak stranih boraca, navela je ta oranizacija sa sedištem u Londonu, prenosi AFP.

Kako je prethodno preneo Rojters navode portparola koalicije koju predvode SAD u Siriji Rajana Dilona, u Raki se u poslednja 24 časa oko 100 boraca Islamske države predalo i "uklonjeno je iz grada". 

"Još uvek očekujemo teške borbe u danima koji su pred nama i nećemo da određujemo vreme kada mislimo da će (Islamska država) biti u potpunosti poražena u Raki", navodi se u pismenom saopštenju pukovnika Dilona, prenosi Rojters. 

Kako je agencija pre toga izvestila, milicija sirijskih Kurda (JPG) saopštila je danas da je teroristička organizacija Islamska država na ivici poraza u Raki i da bi taj grad konačno mogao da bude očišćen od džihadista danas ili sutra. 

"Borba u Raki se nastavlja. Daeš (kako oni zovu ID) je na ivici kraja. Danas ili sutra grad bi mogao da bude oslobođen", rekao je portoparol JPG Nuri Mahmud u telefonskom razgovoru za britansku agenciju.

 

Foto: GettyImages

Izvor: Tanjug/B92