Ugljevičanin Aleksandar Aki Milovanović: Bubnjar naših srca (Video)

Ugljevičanin Aleksandar Aki Milovanović: Bubnjar naših srca (Video)

Novembra 2014. godine je BH TV 1 objavila mini dokumentarnu kratku emisiju o nevjerovatnom ugljevičkom mladiću (praktično dječaku), koji obožava ali i veoma dobro svira bubnjeve. Podsjećamo se tih dana i te emisije od tačno prije tri godine.

Slušajući priču skromnog i lijepo vaspitanog momčića, koji izgleda veoma moćno samo ukoliko se nalazite ispred njegovog seta bubnjeva, kada vas zapljuskuju melodije i energija njegove svirke, ne možete se oteti utisku da je on puno zreliji i iskusniji nego što to stvarno jeste.

Aleksandar, od milošte prozvan Aki Milovanović je od prije dva mjeseca učenik prvog razreda srednje muzičke škole u Bijeljini i član ugljevičkog Orkestra harmonika sa kojim je obišao dobar dio planete i između ostaloga učestvovao i na Zimskim olimpijskim igrama, nedavno održanim u Sočiju, u Rusiji i tamo svirao u oficijelnom dijelu kulturno-zabavnog programa koji je pratio ovu manifestaciju.

Njegovi bubnjevi su se tada čuli i vidjeli širom svijeta sa preko dvije hiljade metara nadmorske visine.

Petnaestog decembra ove godine u beogradskom Sava centru će zagrmjeti Akijevi bubnjevi u sklopu solističkog koncerta Orkestra harmonika Aleksa Šantić Ugljevik.

Prvi put na jednom velikom i značajnom nastupu Aki će svirati na bubnjevima koje mu je nedavno poklonio očev prijatelj, prijeratni loparac Zlatko Hović, koji sada živi u Holandiji. Tako će toga decembarskog dana eminentnim beogradskim koncertnim prostorom odjekivati Akijeva svirka ljubavi, poštovanja i prijateljstva, moćnija od svih muzika ovoga svijeta.

VIDEO:

Foto: Privatna arhiva

Video: BH TV 1/YouTube

Izvor: Infomedia Balkan