Uloga inspektora MUP RS Slaviše Čovića (PS Teslić) u masakriranju Bogdana Rakića?! (Foto)

Uloga inspektora MUP RS Slaviše Čovića (PS Teslić) u masakriranju Bogdana Rakića?! (Foto)

1.
Nikada nije razjašnjena uloga Slaviše Čovića, inspektora u Policijskoj stanici Teslić, u životinjskom prebijanju Bogdana Rakića, koje su izvršili narko dileri Armin Jašarević i Branko Jurić. A uopšte nije isključeno da je Čović Režiser cijelog slučaja i da bi morao odgovarati zbog toga!

2.
O ovom slučaju pisao sam početkom maja ove godine, a sada iznosim nove detalje i dokumente koji svjedoče da inspektor Čović u cijelom ovom slučaju ima značajnu ulogu, a da bi nova istraga, ukoliko bi se pokrenula (u šta je vrlo teško povjerovati) čak pokazala da je on sasvim realno Režiser masakra koji je jedva preživio Rakić.

3
Rakić danas ima samo 20 godina, teški je invalid, na jedno oko je u potpunosti izgubio vid, u pitanju je i drugo oko, a pakao na zemlji doživio je 01.11.2016. godine, kada su ga Jašarević i Jurić zamalo ubili na lokalitetu Hajdučke vode, na planini Borja.

Svjedočenje Alije Smajlovića o razlozima prebijanja Rakića

4.
Rakić je zbog prebijanja imao potres mozga, izliv krvi u mozak, nagnječen mozak, odbijen bubreg, nagnječena pluća. Na jednom oku je trajno izgubio vid; Na drugo vidi svega 30 posto. Rakić ima trajnu amneziju. (vidi dodatak).

5.
Veoma je bitan automobil kojim je Rakić dovežen na Hajdučke vode. 

Osim njega, Jašarevića i Jurića, koji su ga prisilili da sjedne sa njima u automobil, prisutan je bio i Alija Smajlović.

6.
Smajlović je bio vozač. Automobil je “Fiat punto” čiji je vlasnik Sinan Huskić iz sela Potočani (Tešanj).

Huskić je, prema dokumentima koje posjedujem, Smajloviću iznajmio “Punto” 21.10.2016. godine na jedan dan - do 22.10.2016. godine.

7.
Međutim, Smajlovića je, kada je preuzeo vozilo, zaustavila saobraćajna policija, ustanovila da “Punto” nije registrovan i kaznila sa 100 KM, dva kaznena boda i mjesec dana zabrane upravljanja vozilom.

Svjedočenje Smajlovića o vozilu kojim je Rakić odvežen 
na Hajdučke vode, nakon čega je zvjerski prebijen

8.
Nakon toga je Smajlović zaprijetio Huskiću da će ga tužiti, jer mu je iznajmio neregistrovan automobil.

9.
Prema Smajlovićevom svjedočenju, našli su se u kafeu “Kralj” gdje je bio prosutan, kako je naveo, “Sinanov dugogodišnji prijatelj Slaviša Čović”.

10.
Smajlović dalje kaže da je Čović sa Sinanom dogovorio da mu, kako ne bi podnio tužbu, da drugi auto (isto Fiat Punto) na korištenje 15 dana i još 200 KM.

11.
Smajlović je to i prihvatio, a upravo tim vozilom Rakić je odvežen na Hajdučke vode i životinjski pretučen i zamalo ubijen.

Svjedočenje Sinana Huskića o automobilu
12.
Dok su ga Jašarević i Jurić tukli, tražili su od njega da im prizna zašto im je “štimao sa policijom da su dileri” i da zbog toga mogu dobiti kazne do pet godina zatvora.

13.
Prema Smajlovićevom svjedočenju, Rakić je rekao da je to morao da učini “kako bi sebe spasao”, a da mu je “pedeset maraka dao inspektor Čović da od Jašarevića kupi drogu kako bi ga mogao uhapsiti”. 

Svjedočenje inspektora Slaviše Čovića (1)
14.
Sav taj razgovor su narko-dileri snimili telefonom.

15.
Inspektor Čović bio je, kako se vidi iz svjedočenja, itekako “duhom prisutan” tokom premlaćivanja.

16.
Nema nikakve dileme da je inspektor Čović natjerao Rakića da pokuša kupiti drogu od Jašarevića i Jurića (što je krivično djelo), kao što nema dileme ni da je učestvovao u dogovaranju između Smajlovića i Huskića oko incidenta sa neregistrovanim automobilom.

Sam Čović je na Sudu izjavio da je “sa Jašarevićem, Jurićem i Rakićem kroz službene radnje imao kontakte”!!! 

17.
Mnogo je pitanja na ovom  mjestu, a jedno od njih, na koje niko nije odgovorio, jeste: da li Jašarević i Jurić nisu htjeli plaćati “zaštitu” Čoviću, pa je on “gurnuo” Rakića da im smjesti i pritvori ih, kako bi ih stavio pod svoju kontrolu? To je trebalo da pokaže istraga, ali to niko nije istraživao. Ni Tužilaštvo u Doboju ni MUP RS! 

18.
Čović je na Sudu naveo da jeste bio u “Kralju” i da je Smajlovića uputio “da svoja prava rješava putem nadležnih institucija” ali i da je njemu i Huskiću rekao “vi se između sebe možete dogovoriti šta hoćete”.

Svjedočenje inspektora Slaviše Čovića (2)

Potvrdio je da mu je Huskić prijatelj, kao i da ga je pozvao u kafe “Kraj”, gdje je on njemu i Smajloviću još, kako je naveo, rekao da se “slučajno ne igraju i njega navode kao svjedoka”.

19.
Huskić je to dijelom potvrdio tokom istrage, kao i na Sudu, izjavom da je “tu blizu bio Čović Slaviša, ali da nije razgovarao sa njima”. 

Očito je da se Huskićeva i Čovićeva izjava ne slažu, jer Čović tvrdi da je razgovarao sa njim i Smajlovićem, dok Sinan kaže suprotno.

20.
Interesantno je zaista da je Huskića, tokom istrage o prebijanju Rakića, saslušao upravo inspektor Čović i da je isti taj inspektor izuzeo automobil, odnosno zadnja sjedišta radi vještačenja.

Inspektor Čović u istrazi o prebijanju Rakića

21.
Ono što je zapanjujuće jeste činjenica da nadležno tužilaštvo u Doboju nije uopšte obratilo pažnju na čitav navedeni niz “slučajnosti” oko inspektora Čovića, a zaista je prava katastrofa po MUP RS da je u istrazi oko zvjerskog prebijanja Rakića učestvovao i inspektor Slaviša Čović. 

22. 
Armin Jašarević i Branko Jurić presuđeni su na četiri godine i šest mjeseci zatvora; Jašarević je na izdržavanju kazne, dok je Jurić u bjekstvu. Za njim je raspisana potjernica, 27.02.2018. godine. (nastaviće se)

 

Dodatak: Bogdanu Rakiću su narkodileri, koje su štitili pojedini inspektori iz PS Teslić, odbili bubreg, uništili jedno oko, gotovo ga oslijepili na drugo, nagnječili mu mozak…, htjeli ga živog zakopati... (09.05.2018.)

Link: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/2018/05/bogdanu-rakicu-su-narkodileri-koje-su.html

 

Piše: Slobodan Vasković
Foto naslovna: Blic
Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com