Uskoro stiže Googleov pametni zvučnik s displejom

Uskoro stiže Googleov pametni zvučnik s displejom

Google je već odobrio drugim kompanijama da proizvode pametne zvučnike s displejima, ali se tehno gigant još nije oglasio da li će na tržištu predstaviti i svoju verziju ovog uređaja.

Međutim, kako kruže glasine, do kraja godine Google će imati svog rivala Amazonovom multifunkunkcionalnom Echo Show zvučniku, piše Klix.ba Google će navodno svoj pametni zvučnik s displejom predstaviti u periodu novogodišnjih praznika, što bi i te kako moglo da utiče na njegovu uspešnu prodaju. 

"Plan kompanije jeste da plasira na tržište oko tri miliona zvučnika krajem ove godine", navodi se u izveštaju Nikkeia. 

Pametni zvučnici s displejom ili pametni displeji, kako su ih počeli nazivati korisnici, imaju mnoštvo prednosti u odnosu na klasične pametne zvučnike. Displeji olakšavaju pretraživanje raznih informacija i podešavanje uređaja, a uz to korisnicima su dostupni i video sadržaji. Međutim, i pored ovih prednosti, ne mogu se porediti sa mogućnostima tableta i laptopa. 

Pored Googlea, kompanije kao što su JBL, Lenovo, LG i Sony su najavile proizvodnju pametnih displeja. Na tržištu je već dostupan prvi Lenovo pametni displej. 

U Googleovoj proizvodnji trenutno su dostupni pametni zvučnici Google Home, Home Mini i Home Max. Svi su dosta jeftiniji od Amazonovih uređaja zbog čega korisnici očekuju da će i Googlevi pametni displeji imati pristupačne cene.

 

Foto: Twitter

Izvor: Klix.ba/B92