Uspješan nastup Plesnog kluba -101- na Drugoj Balkanskoj olimpijadi (Foto)

Uspješan nastup Plesnog kluba -101- na Drugoj Balkanskoj olimpijadi (Foto)

Plesni klub „101“ je uspješno završio nastup na dvodnevnoj kulturno-obrazovnoj manifestaciji „Druga Balkanska olimpijada umetnosti i igre“ u organizaciji „Balkanske alijanse“, Ministarstva odbrane Srbije i Generalštaba Vojske Srbije.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije Ministar Aleksandar Vulin - Ceremonija otvaranja

U subotu, tačno u podne, tu manifestaciju je na ceremoniji svečanog otvaranja svečano otvorio i sve učesnike pozdravio ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Foto: Agencija BETA  Ceremonija svečanog otvaranja 

U povodu organizacije ove manifestacije saopštenjem se oglasilo i ministarstvo odbrane Srbije i izjavilo da "više od hiljadu učesnika dece i omladine Rusije, Grčke, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Belorusije, Jermenije, Moldavije i Srbije već drugu godinu zaredom prikazuju svoj talenat kao instrumentalisti, vokalni solisti, horovi i plesači".

Foto: Facebook/Infomedia Balkan  Anđela Perić Plesni klub "101"

"Ovom projektu iz sfere kulture i obrazovanja, cilj je razvoj međunarodnih prijateljskih odnosa Srbije sa državama Balkana, Evrope i Rusije, kao i obogaćivanje obrazovnog sistema i vaspitanja i patriotske svesti omladine balkanskih zemalja", navodi se u saopštenju Ministarstva o ovom skupu održanom juče i danas u Domu Garde u Beogradu.

Foto: Facebook/Infomedia Balkan  Helena Perić Plesni klub "101"

"Drugom Balkanskom olimpijadom“ u Beogradu započeo je godišnji kalendar „ 'Balkanske alijanse', koji se nastavlja 'Internacionalnom omladinskom olimpijadom umjetnosti i igre' u Sofiji u decembru" ove godine. 

Foto: Facebook/Infomedia Balkan  Iva Bilić Plesni klub "101"

Početkom marta 2018. godine "Balkanska alijansa" će organizovati "Balkanski olimpijski festival umetnosti i igre" u Nišu, a krajem marta u Solunu će se dogoditi i "Kontinentalna olimpijada umjetnosti i igre". 

Foto: Facebook/Infomedia Balkan  Nina Vuković Plesni klub "101"

Pomenute manifestacije se realizuju uz podršku najviših instanci i državnih institucija, te ambasada zemalja učesnica a cijeli projekat se završava najvećom manifestacijom
'Olimpijada umjetnosti i igre' koja se održava u Moskvi a gdje će i najbolji od najboljih sa Balkana imati mogućnost da predstavljaju svoje države.

Foto: Facebook/Infomedia Balkan  Anđela Vidović Plesni klub "101"

U Plesnom klubu „101“ kažu da „u plesno-takmičarskom dijelu, u subotu smo uzeli značajnog učešća i Plesni klub „101“ sa 42 takmičara iz Bijeljine i Ugljevika se predstavio sa 14 koreografija. Tri grupne i pet solo koreografija se okitilo najvišim odličjima i zlatnim medaljama. Taj izuzetni rezultat je na najbolji način predstavio Bijeljinu, Ugljevik, Republiku Srpsku i BiH i pokazao da su i naša djeca vrijedna, da rade na sebi i da možemo biti ponosni na njih. Što se tiče samog Kluba to je još jedna potvrda da smo na dobrom putu i da je to što radimo veoma cijenjeno ne samo u Beogradu i Srbiji nego širom Evrope, gdje god se uspijemo predstaviti i pokazati šta mi to i kako radimo".

Foto: Infomedia Balkan "101 Skwod" Plesni klub "101"

Foto naslovna: Facebook/Infomedia Balkan Plesni klub "101" Promo foto sponzora Voda Voda
Fotografije i video: Facebook/Infomedia Balkan
Izvor: Infomedia Balkan