Hrvatskim huliganima smetala klupska obilježja Crvene zvezde - Vaterpolisti napadnuti u Splitu (Video)

Hrvatskim huliganima smetala klupska obilježja Crvene zvezde - Vaterpolisti napadnuti u Splitu (Video)

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su i pretučeni u Splitu. Pretučeni su vaterpolisti Vasić, Maksimović i golman Kralj.

Zbog ovog nezamislivog skandala, VK Crvena zvezda neće igrati meč protiv Mornara u 13. kolu Triglav regionalne lige, već je odmah poslije incidenta krenula autobusom put Beograda.

Viktor Jelenić, predsjednik kluba, i Igor Milojević, direktor Crvene zvezde, za Blic su najavili vanrednu pres konferenciju u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije po povratku u Beograd.

– Šokirani smo. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti ih Hrvatske se uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obilježjima njihovih klubova. Ovo je prosto nepojmljivo – rekao je Milojević.

Incident se zbio u 13.30 kada su igrači beogradskog kluba u crveno-bijelim trenerkama šetali gradom, a jedan je bio primoran da skoči u more kako bi se spasio od napada petorice navijača kojima su zasmetala obilježja. Kako prenose hrvatski mediji, splitska policija dobila je dojavu da je u 13.40 napadnut muškarac. Kako se navodi, dobio je nekoliko udaraca, ponuđena mu je ljekarska pomoć, ali ju je on odbio. Policija i dalje traga za petoricom osumnjičenih.

Izvor: Blic

Predhodna vest:

Vaterpolisti Crvene zvezde koja večeras igra na Poljudu s Mornarom napadnuti su danas u centru Splita na Rivi. 

Prema saznanjima Slobodne Dalmacije, četvoro igrača sedeli su na kafi oko 13:40 sati na glavnom gradskom šetalištu kada im je prišla grupa mladića i zatražila ih da skinu trenerke s klupskim obeležjima, nakon čega su ih počeli da ih guraju i tuku. Jedan od napadnutih vaterpolista spasio se skokom u more, dok su ostali pobegli.

Tek po dolasku policije izašao je iz mora ispred Rive te je utvrđeno da nema povreda, dok su se ostala trojica vratila u hotel.

Splitska policija traga za napadačima. 

Prema nezvaničnim saznanjima hrvatskog lista, napalo ih je petoro mladića.

- Odjednom je nastala vriska. Riva je bila puna, a odjednom je jedan čovek skočio u more, dok je drugi pobegao u smeru Palače, prema Voćnom trgu. Mislim da je bilo više napadača. Nesrećni mladić iz mora vikao je da je Crnogorac - kazao je jedan od svedoka.

VIDEO:


 


Izvor: Alo.rs

 

NAPAD NA ZVEZDAŠE U SPLITU
"Konobar u Splitu prepoznao je grb Zvezde. Prijetili su klanjem i tukli šipkama"

TROJICA vaterpolista Crvene zvezde napadnuti su danas u Splitu uoči utakmice s Mornarom u Regionalnoj ligi. 

Vaterpolisti su sjedili u kafići na Rivi u trenirkama Crvene Zvezde. Prišla im je skupina mladića i zatražila da skinu obilježja srpskog kluba. Potom su  ih počeli naguravati i udarati.

Dvojica igrača su pobjegla, a golman Aleksandro Kralj spasio se od makljaže skokom u more. Nije htio izaći do dolaska policije. Građani su mu pomogli, dok su drugi dovikivali kako je "on ipak četnik". Dok  se bacao u more, golman Zvezde, inače rođen u Cetinju, vikao je: "Ja sam Crnogorac".

"Da nisam skočio, ubili bi me", kazao je nakon incidenta. 

Srbi su šokirani napadom. Sazvali su izvanrednu press konferenciju u vaterpolskom savezu u Beogradu u 17 sati. Objavili su detalje napada.

"Naši igrači su imali jakne, a ispod su imali trenirke s obilježjima kluba. Konobar u kafiću je nekako vidio i prepoznao obilježja i započeo svađu. Naši su htjeli promijeniti kafić, a pojavila se određena grupa huligana sa šipkama, i prijetili su klanjem, a jednog su igrača udarili s leđa nekoliko puta. Maksimović je dobio metalnu štangu u nogu i pobjegao je s lica mjesta trčeći jedan kilometar. Alesandro Kralj je dobio štangu, ima povrede vrata i slomljen nos", na press konferenciji je kazao direktor Zvezde Igor Milojević i potvrdio da igrači još nisu krenuli za Beograd iz Splita. 

"Svi smo šokirani. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obilježjima njihovih klubova. Ovo je jednostavno nepojmljivo", dodao je direktor Zvezde.

"Pa to nisu navijači, to su igrači"

Napad u Splitu uznemirio je predsjednika vaterpolskog saveza Srbije Viktora Jelenića.

"Golman se morao spašavati skokom u more. Što da kažem, pa to je sramota i katastrofa. To nisu navijači, to su igrači", kazao je Jelenić, bivši reprezentativac s olimpijskim i svjetskim medaljama.

Splitska policija traga za petoricom napadača na sportaše iz Srbije. 

"Jedan od napadnutih vaterpolista je skočio u more, a dvojica su pobjegla. Do našeg dolaska na mjesto događaja razbježali su se i napadači. Mladiću koji je skočio u more ponudili smo liječničku pomoć, no odbio je. Za sada nema vidljivih ozljeda. Odveli smo ga u hotel i tamo s njim obavili razgovor, te sa ostalom dvojicom koji su uspjeli pobjeći. Paralelno s tim policija traga za počiniteljima i provodi kriminalističko istraživanje”, kazala je za Hinu Željka Radošević iz splitske policije.

"Žalosno je da se ovo događa u Splitu"

Nasilje su odmah osudili u splitskom Mornaru i Zajednici sportskih saveza i udruga Grada Splita.

"Nazvali su nas čelnici Zvezde i rekli da su na putu kući. Žalosti me da se to dogodilo u mom gradu. Besmisleno je to komentirati razloge napada", kazao je Zdeslav Vrdoljak, trener Mornara. 

 

Izvor: index.hr