-Uvrnute- kolekcije Nikolasa Kejdža (Foto)

-Uvrnute- kolekcije Nikolasa Kejdža (Foto)

Bogatstvo holivudske zvezde Nikolasa Kejdža svojevremeno je bilo procenjeno na 150 miliona dolara, a danas je šest puta manje jer je nemilice kupovao kuće, imanja, automobile i „uvrnute“ i prilično skupe stvari kao što je kolekcija smanjenih pigmejskih glava.

Puno novca je po trošio kupujući nekretnine širom sveta, piše Dejli mejl. Slavni glumac je u jednom trenutku po sedovao 15 kuća, između ostalog dvorce u Engleskoj i Nemačkoj, kao i imanje vredno 25 miliona dolara u Kaliforniji.

Kupio je ostrvo na Bahamima i „La Lori“, jednu od najukletijih kuća u Americi, koja se nalazi u Nju Orleansu.

Za svoje nekretnine trenutno duguje 6,3 miliona dolara poreza.

Budući da je strastveni kolekcionar automobila svojevremeno je imao čak devet „rols rojseva“ i „lamborgini“ vredan 450 hiljada dolara.

Ono što je teško objašnjivo je potreba da kupi neke od „uvrnutih“ stvari.

Glumac je posedovao lobanju dinosaurusa staru 70 miliona godina i vrednu 276 hiljada dolara (ali ju je vratio mongolskoj vladi jer se ispostavilo da je ukradena), grobnicu u obliku piramide visoku oko tri metra u kojoj želi da bude sahranjen, hobotnicu vrednu 150.000 dolara koja mu navodno pomaže u glumi.

Takođe poseduje zavidnu kolekciju stripova vrednu 1,6 miliona dolara u kojoj se nalazi i prvi strip o Supermenu koji je platio 150.000 dolara.

Za gubitak svog bogatstva okrivio je bivšeg partnera Samjuela Levina kojeg je i tužio zbog rizičnih investicija koje su završile velikim gubicima.

Levin je još pre skoro 10 godina izjavio da Kejdž „nekontrolisano troši“ i da bi trebalo da zarađuje 30 miliona dolara godišnje kako bi mogao da održava svoj životni stil.


Izvor: Fonet