Velika istraga u Srbiji - Provjera bankovnih računa crnogorskih biznismena

Velika istraga u Srbiji - Provjera bankovnih računa crnogorskih biznismena

Srpski istražitelji pokrenuli su istragu o provjeri porijekla novca na bankovnim računima jednog broja crnogorskih biznismena u bankama u Srbiji, potvrđeno je Borbi iz više izvora.

Prema nezvaničnim podacima, provjere su započete prije nedelju dana. Na provjeri je pet crnogorskih biznismena koji su bliski vlastima u Podgorici.

Oni se, kako nam je potvrđeno, bave građevinskim poslovima u Srbiji, a provjere se vrše da bi se utvrdilo da li je riječ o legalno stečenom novcu ili je u pitanju pranje para.

“Prikuplja se dokumentacija, češljaju se ugovori i utvrđuje se porijeklo novca, kao i da li se ustvari iza tih osoba kriju neka druga lica čiji je to novac ustvari, kaže naš sagovornik.

Češljaju i imovinu

U vlasništvu Rajka Kuljače, nekadašnjeg prvog čovjeka Budve, nalaze se brojne ekskluzivne nekretnine u Beogradu, a one se vode na njega ili njemu bliska lica.

Riječ je o stanu u ulici Prote Mateje broj 60 u Beogradu, nepokretnosti vrijednoj više stotina hiljada evra, poslovnom prostoru na Novom Beogradu od kojeg prihode stiče izdajući ga banci, kući na Crvenom krstu u fazi adaptacije, prostoru u Karađorđevoj broj 36 veličine 200 kvadratnih metara, stanu u ulici Cara Nikole u Beogradu, kao i nepokretnostima u Novom Sadu i Valjevu.

Ova imovina vrijedna je više miliona evra, pa se postavlja pitanje kako je crnogorski režim dozvolio da Kuljača iznese tolika novčana sredstva iz Crne Gore, ili je to bila jednostavno praksa vlastodržaca u Crnoj Gori, da novac stečen zloupotrebama, plasiraju u legalne tokove u Srbiji.

Izvor: borba.me

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks