Veliko ažuriranje za Windows 10 od danas dostupno

Veliko ažuriranje za Windows 10 od danas dostupno

I pored toga što se sljedeće veće ažuriranje Windowsa 10 očekivalo mnogo ranije ovog mjeseca, bagovi koji su se pojavili u posljednjem trenutku, odložili su njegovo objavljivanje.

Windows 10 April Update, prethodno poznat kao “Spring Creators Update”, dostupan je od danas, ali neće biti široko dostupan prije druge nedjelje maja.

Naime, Windows 10 April Update za “ručno” preuzimanje dostupan je od ponedeljka 30. aprila (kako bi naziv ažuriranja i dalje imao smisla), dok će automatsko ažuriranje na računarima korisnika početi 8. maja, kao dio Patch Tuesday nadogradnje.

Pored Fluent Design izmkena, aprilsko ažuriranje za Windows 10 donosi još jednu veću funkciju, pod nazivom “Timeline”.

Ona će korisnicima omogućiti da pokreću aplikacije na različitim uređajima i da nastave sa radom tamo gdje su stali. Takođe, biće moguća sinhronizacija istorije pretrage sa iOS i Android uređajima.

Još jedno Windows 10 ažuriranje trebalo bi da bude obavljeno kasnije tokom godine, a trenutno poznato pod nazivom Redstone 5, prenosi Benchmark.

Microsoft, uz Redstone 5, planira i Windows 10 Lean Edition, svedeniju verziju operativnog sistema sa osnovnim funkcijama, namijenjena uređajima sa malom količinom prostora za skladištenje.


Izvor: nezavisne.com