Viktor Marković: Ovaj Crnogorac već decenijama ne uspeva da nađe drugi posao, mašta da se u još nečemu oproba

Viktor Marković: Ovaj Crnogorac već decenijama ne uspeva da nađe drugi posao, mašta da se u još nečemu oproba

Stanovnik Crne Gore M.Đ. već skoro pune tri decenije i pored svesrdnog truda ne uspeva da nađe drugi posao, javljaju lokalni mediji.

Gospodin M.Đ., koji je sada već pedesetšestogodišnjak, još od 29. godine se nalazi na potpuno istom radnom mestu bez ikakve šanse da promeni zaposlenje. Ovaj čovek, koji je zbog svoje sudbine sada već svojevrsni fenomen u Evropi i svetu, kaže da je problem verovatno u njemu.

– Nisam na vreme gradio svoj CV, tako da u njemu imam samo tri reda, od kojih je jedan datum rođenja. Situacija u zemlji je takva kakva je, mobilnost na tržištu rada je jako mala, ali smatram da je ovo ipak predug period da se neko zadrži na istoj plati i istim zaduženjima. Međutim, ja se ne predajem. Znam da će mi jednom neki poslodavac dati šansu iako možda tehnički gledano i nisam konkurentan, ističe ovaj Nikšićanin.

Kako kaže, veruje da to što mu se približava penzija nije razlog da odustane o sna o pronalaženju nekog drugačijeg posla.

– Monotono je obavljati isti posao već skoro tri decenije, čovek ponekad radi na autopilotu, kao na traci u fabrici. Pretpostavljam, pošto mogu samo da sanjam da radim u fabrici, kaže on.

On dodaje kako je čuo da možda ipak nije usamljen slučaj.

– Čuo sam da i u Srbiji postoji neki čovek sa sličnim mukama, koji se zaglavio na jednom mestu i ne nazire kada bi situacija mogla da se promeni. Jedino što imam da mu poručim jeste da istraje i da ne gubi nadu – drugi posao će doći kad se najmanje nada, napominje ovaj, uprkos svemu, vedri i optimistični čovek.

 

Piše: Viktor Marković
Izvor: Njuz