Vlada Srbije zabranila meč juniorki sa Kosovom u Kovilovu!

Vlada Srbije zabranila meč juniorki sa Kosovom u Kovilovu!

Vlada Republike Srbije zabranila je da ženska juniorska reprezentacija igra protiv Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, nezvanično saznajemo.

Mlade srpske i kosovske rukometašice trebalo je da se sastanu u petak u 16 časova u Sportskom centru Kovilovo.

Srbija je domaćin kvalifikacione grupe u kojoj su još Norveška i Slovačka, trebalo je da se mečevi igraju u Kragujevcu, ali je Rukometni savez Srbije zbog velikog nezadovoljstva javnosti odlukom da se ne koriste nacionalna obeležja.

Odluka o zabrani odigravanja utakmice došla je nekoliko sati nakon što su navijači najavili dolazak ispred SC u Kovilovu, a u danima kada rastu tenzije između vlada u Beogradu i Prištini.

Uskoro se očekuju zvanična saopštenja resornih ministarstava.

 NOC KOSOVO @NOCKOSOVO

For the first time a #Kosovo National Team will play a match in Serbia. #Handball NT U-20 for women will play against Serbia in Kovilovo, near Belgrade. There will be no state symbols from neither part in this match. We wish our team much success. @EHFEURO @ihf_info @EHF_Live
9:39 AM - Mar 23, 2018

    5  See NOC KOSOVO's other Tweets

Foto naslovna: Thinkstock

Izvor: b92.net

Ministar policije stopirao meč: Nećemo da bijemo ljude

Utakmica juniorki Srbije i kosovske selekcije koja je trebalo da bude odigrana u Kovilovu neće biti odigrana, a otkazana je posle odluke ministra policije.
Kako je rekao ministar Nebojša Stefanović, on je doneo odluku da otkaže turnir, konsultovao se sa ministarstvom sporta, a zatim obavestio premijerku i predsednika.

Iako je prvobitno objavljeno da je Vlada Srbije otkazala utakmicu, za B92.net je potvrđeno da to nije bila odluka Vlade. Takođe, da je meč otkazan potvrđeno nam je iz EHF.

Kako je Stefanović rekao, meč je "mogao da bude bezbedno organizovan, ali uz cenu".

"Da li bismo mogli da organizujemo da se ova utakmica održi. Svakako. Ali šta bi bila cena? Sukobi našeg naroda i policije zbog stvari u koju ne verujemo, suprotna našim interesima. Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima“", izjavio je Stefanović.

Zvaničnici EHF potvrdili su za B92 da su "svesni navedene situacije", ali zasad nema zvaničnog stava niti najava o narednom potezu evropske kuće rukometa.

Srbija je domaćin kvalifikacione grupe u kojoj su još Norveška i Slovačka, trebalo je da se mečevi igraju u Kragujevcu, ali je Rukometni savez Srbije to promenio zbog velikog nezadovoljstva javnosti odlukom da se ne koriste nacionalna obeležja.

Odluka o zabrani odigravanja utakmice došla je nekoliko sati nakon što su navijači najavili dolazak ispred SC u Kovilovu, a u danima kada rastu tenzije između vlada u Beogradu i Prištini.

Uskoro se očekuje zvanično saopštenje ministarstva sporta.

Takođe, u RSS nisu želeli da komentarišu nastalu situaciju.

 

Izvor: b92.net