Vlast SNSD je gora od požara

Vlast SNSD je gora od požara

- Poznato je da je vlast SNSD gore nego ovaj požar uništila RAOP. Naravno požar je tu da se sve to još više zataška, obezvrijedi u potpunosti, da neko to za male pare dobije, a njih ne brine uopšte što je nekoliko stotina radnika u RAOP-u i protestvovalo i ostalo bez posla, na ulici-  poručio je Mektić.

Ministar bezbjednosti u Savjet ministara Dragan Mektić (SDS) kaže da se član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac služi demagogijom i proizvodnjom unutrašnjih neprijatelja. 

Reagujući na izjavu Košarca da je "od dolaska na čelo SDS-a Mirko Šarović dobio zadatak da širi lažne vijesti i neprijateljsku propagandu s ciljem rušenja Republike Srpske i njenih institucija", Mektić kaže da su to otrcani fazoni. 

“Košarac se ponovo služi otrcanim fazonima i jednom demagogijom i proizvodnjom unutrašnjih neprijatelja kako bi zaštitili sav kriminal i siromašenje Republike Srpske, pa na taj način pokušava da sa SNSD-a i sebe lično skine svaku odgovornost”, ističe Mektić u izjavi za BN TV. 

Naime, Košarac je ovakve optužbe iznio nakon Šarovićeve izjave "da  postoje sumnje da je podmetnut požar u preduzeću `Energoinvest` RAOP kako bi se prikrio navodni državni kriminal". Na te tvrdnje Mektić odgovara je SNSD gore uništio RAOP od ovog požara. 

“Ovoga puta koristi i situaciju ovog požara koji se desio u RAOP-u iako je poznato da su oni gore nego ovaj požar uništili RAOP, tražili strateške partnere, privatizovali i dali SNSD-u koji je to uništio i sada rasparčava tu imovinu. Naravno požar je samo kao posljedica toga da se to sve još više zataška, obezvrijedi u potpunosti, da neko to za male pare dobije, a Košarca ne brine uopšte što je nekoliko stotina radnika u RAOP-u i protestvovalo i ostalo bez posla, na ulici”, kaže Mektić.

Takođe, Košarac se služi i metodama proizvodnje unutrašnjih neprijatelja i kad je u pitanju formiranje vlasti na nivou BIH, ističe Mektić.

“Njemu je uvijek SDS problem iako ne želi jasno da kaže šta žele Dodik, Čović koji čitavo vrijeme ističu da NATO put u sporazumu koji su potpisali ni na koji način nije sporan. SDS je jasno rekao pratićemo stav Srbije i na takav način mi smo se čitavo vrijeme ponašali u Savjetu ministara BiH. Međutim, više niko ne zna i nikome više nije jasno šta je SNSD dogovorio i obećao po tom pitanju", navodi Mektić. 

 

Izvor: rtvbn.com