Wiener osiguranje - Srđan Šuput podnio ostavku - Smijenili ga milionski gubici

Wiener osiguranje - Srđan Šuput podnio ostavku - Smijenili ga milionski gubici

Na jučerašnjoj sjednici Wiener osiguranja u Banjaluci generalni direktor Srđan Šuput podnio je ostavku zbog loših rezultata, a član Izvršnog odbora Goran Mandić je razriješen dužnosti, saznaje BN.

Razlozi za ostavku i smjenu su ogromni gubici u poslovanju Wiener osiguranja. Prema podacima sa Banjalučke berze, u posljednjih pet godina, gubici su preko 15 miliona KM, čime je poslovanje VIG grupacije dovedeno u pitanje.

Kako saznajemo, novi v.d. direktora Wiener osiguranja biće Daliborka Dedić, dosadašnji član Izvršnog odbora nadležan za finansije.

Iako je godinama unazad postojala čvrsta sprega sa vlastima u Republici Srpskoj preko člana Upravnog odbora Wiener osiguranja Slavka Mitrovića i generalnog direktora Šuputa, koji je bio član Ekonomskog savjeta DNS-a, poslovanje nije zadovoljilo vlasnike u Beču.

Podsjećamo, VIG grupacija pored Wiener osiguranja u vlasništvu ima i Vienna osiguranje d.d. Sarajevo koje je iskazalo profit u poslovanju od 1,4 miliona KM.

Prema nezvaničnim informacijama sa jučerašnje sjednice, predstoji spajanje ove dvije osiguravajuće kompanije i preseljenje sjedišta iz Banjaluke u Sarajevo, za šta je saglasnost dao Slavko Mitrović, član Upravnog odbora Wiener osiguranja.

Postavlja se pitanje šta će se desiti sa zaposlenima u Republici Srpskoj koji su nakon preseljenja kompanije sa Pala u Banjaluku sada ponovo u situaciji da strahuju za svoja radna mjesta i egzistenciju.

Srđan Šuput obavljao je funkciju generalnog direktora Wiener osiguranja od 2016. godine. Član je Upravnog odbora Agencije za bankarstvo RS. Bio je član Ekonomskog savjeta DNS-a. Nakon izbora, prešao je u DEMOS.


Izvor: BNTV