Zakucana i Holandija: Basketaši odbranili titulu prvaka sveta

Zakucana i Holandija: Basketaši odbranili titulu prvaka sveta

Reprezentacija Srbije u basketu "3 na 3" odbranila je titulu šampiona sveta pošto je u finalu SP u Nantu pobedila Holandiju sa 21:18.

Tako je ekipa u sastavu Dejan Majstorović, Dušan Domović Bulut, Marko Ždero i Marko Savić odbranila tron koji je osvojila prošle godine na prvenstvu u kineskom Gvangžuu.

Ovo je treća titula, od četiri dosadašnja Svetska prvenstva, srpskih basketaša, jer su 2012. godine bili prvaci u Atini.

Na putu ka ovoj zlatnoj medalji Majstorović, Domović Bulut, Ždero i Savić su pobedili Egipat, Rusiju, Andoru, Portoriko, SAD, Francusku i u finalu Holandiju.

Duel sa "lalama" nije bio lak, pogotovo u finišu uzbudljivog meča. Holanđani su vodili sa 4:1 i 5:2, ali su "orlovi" potom leteli terenom u Nantu, preokrenuli rezultat (6:5), a potom ostvarajući i pet poena prednosti (18:13). Rivali naših majstora prišli su na 18:16 dva minuta pre kraja, ali im Majstorović nije dao da više ugroze očekivani trijumf Srbije.

Minut pre kraja srpski košarkaši su imali 20:18 i nedostajao im je samo poen za pobedu. I pogodio je Domović Bulut 39 sekundi do isteka meča, pogodio za trijumfalnih 21:18 i za titulu šampiona sveta. Još jednu za Srbiju!

 

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=PcPGdP0O2E0

 

Bronza je pripala Francuskoj, koja je u meču za treće mesto bila bolja od Slovenije sa 18:17.

Prvak sveta u konkurenciji dama je Rusija, koja je u finalu savladala Mađarsku sa 19:12.

 

Izvor: Blic