Zaražena supruga i koleginica prvog inficiranog u Bijeljini

Zaražena supruga i koleginica prvog inficiranog u Bijeljini

Stanje prvog inficiranog korona virusom u Bijeljini je dobro i on se nalazi u kućnoj izolaciji, rečeno je nakon Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina. Korona virusom zaražena je i njegova supruga i koleginica s posla.

Kako je objasnila prim dr Milica Lovrić, v.d. direktora bijeljinske bolnice, sutra će biti izvršen kontrolni test prvoinficiranog i ukoliko bude negativan, on neće biti pod obavezom kućne izolacije.

-Njegova klinička slika je blaga, imao je simptome prvih par dana, ali sada se osjeća dobro. Slično je i sa druga dva pacijenta. Riječ je o ženama koje su dobrog zdravstvenog stanja i takođe se nalaze u kućnoj izolaciji, objasnila je dr Lovrić.

Preduzete su sve mjere i zatvorene su i kontrolisane firma u kojima su zaposleni zaraženi. -Dobra vijest je da djeca nisu zaražena, i da vaspitačica, koja je bila u kontaktu s majkom, suprugom zaraženog, takođe nije inficirana, ali iz predostrožnosti su zatvoreni vrtići i dalje.

Zatvorene su i firme u kojima rade i pod nadzorom su ljudi koji su bili u bliskom kontaktu, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Izvor: Agencije

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks