Zašto je helikopter Kobiju bio potreba?

Zašto je helikopter Kobiju bio potreba?

Kobi Brajant (41), jedan od najboljih košarkaša u istoriji, poginuo je u padu helikoptera u Kaliforniji. S njim je stradala njegova 13-godišnja kćerka Điana i još sedam osoba.

Od početka mjeseca Brajant se helikopterom vozio čak 42 puta i to na lokalnim relacijama, kao što je i tokom karijere na svaku utakmicu Lejkersa u Stejples Centru u centru Los Anđelesa helikopterom putovao iz rezidencijalnog i nedalekog Orandž Kauntrija.

Međutim, Brajant nije ovo prevozno sredstvo, svoj slavni Mamba Koper, tako često koristio kako bi se hvalio statusnim simbolom velikog bogatstva, što puno veoma imućnih ljudi inače radi, nego kako bi svoje od povreda i bolesti napaćeno tijelo poštedio višesatnog stajanja u zloglasnim losanđeleškim saobraćajnim gužvama.

Otkrio je to 2010. u razgovoru za magazin GQ koji je ovako započeo priču o Brajantovom omiljenom prevoznom sredstvu:

"Helikopter se čini lijepim začinom blještavosti i dodatnim daškom aure šoubiznisa koja je oko Kobija, igračkom koja sjajno pristaje uz natpis 'Hollywood' vidljiv u izmaglici."

Ipak, koliko god se činio ultimativnim, seksi gadgetom superzvijezde i superbogataša, Kobi je tada objasnio zašto se tako često vozi helikopterom:

"To je samo još jedan od alata kojima održavam tijelo, kao tegovi u mojoj teretani, masažna kada ili najkice napravljene po mjeri. U karijeri sam lomio prste, koljena su mi postala jako osjetljiva, leđa me često bole, stopala natiču, a da ne spominjem hroničnu nervozu koju trpim zbog stresa. Tako da zbog svega navedenog ja ne mogu sjediti dva sata u autu u gužvama koje vladaju na saobraćajnicama u LA-u. I ta dva sata bih tamo provodio samo u jednom smjeru."

Izvor: index.hr

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks