Završen VI Rakovički karneval: Plesni klub -101- Bijeljina predstavljao BiH (Foto-Video)

Završen VI Rakovički karneval: Plesni klub -101- Bijeljina predstavljao BiH (Foto-Video)

Kasno sinoć je, žurkom u Hotelu Balašević u beogradskoj opštini Rakovica, završen VI međunarodni Rakovički karneval.

VIDEO:

 

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić je svečano otvorio Karneval koji je započeo još u subotu dječijom karnevalskom povorkom na Vidikovcu, kada su djeca rakovičkih predškolskih ustanova prodefilovala 800 metara dugom karnevalskom trasom, duž Ulice Patrijarha Joanikija, podijeljena u 23 grupe, između kojih su se birale najbolje grupe koje će predstavljati Rakovicu, Beograd i Srbiju na karnevalima širom svijeta.

Juče je, tačno u podne , predvođena bubnjarima i mažoretkinjama, gradskim menadžerom, prvim ljudima opštine Rakovica i FECC (Federacija evropskih karnevalskih gradova) na čelu sa predsjednikom FECC, holanđaninom Henrijem van der Kronom, istom trasom, krenula i međunarodna karnevalska povorka koju je sačinjavalo 30 grupa iz više od petnaest država među kojima su bile grupe iz: Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Rusije, Bosne i Hercegovine i Venecije, ove godine je već drugi put nastupila karnevalska grupa iz Arube.

Po prvi put su  na ovom karnevalu nastupale i grupe iz Kipra i Bolivije, a svoju grupu je imala i Ambasada Malezije u Beogradu.

VIDEO:

 

Rakovički karneval je ove godine ugostio hiljadu i petsto predstavnika pomenutih država i gradova čije su karnevalske grupe predstavile svoje kostime i koreografije.

VIDEO:

 

Bijeljinu, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu je, treću godinu za redom, na Rakovičkom karnevalu predstavljao Plesni klub “101” iz Bijeljine. Nakon maski, kostima i koreografija iz prethodnih godina “Žena mačka” i “Moćni rendžeri”, bijeljinci su se ove godine predstavili koreografijom i kostimima “Vojnici” (“Military).


Foto: Tanjug/Filip Krainčanić/Facebook
Video: YouTube/Tanjug/Facebook
Izvor: Infomedia Balkan